kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1777
EURO
34,9180
STERLIN
40,9298
BITCOIN
$69.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Orta şiddetli yağmur
Perşembe Kapalı
18°C
Cuma Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

TV yıldızı Ekin-Su, Türkiye-Suriye depremi yıldönümünde Londra’daki Türk okulunu ziyaret etti

TV yıldızı Ekin-Su, Türkiye-Suriye depremi yıldönümünde Londra’daki Türk okulunu ziyaret etti
12.02.2024
0
A+
A-

TV yıldızı Ekin-Su Cülcüloğlu, Türkiye-Suriye depreminin yıldönümünde Red Cross’un Londra’daki Türk okulunu ziyaretiyle anıldı.

Aşk Adası (Love Island) şampiyonu Ekin-Su Cülcüloğlu, ölümcül 2023 depreminin ardından Red Cross ile birlikte Türkiye’yi ziyaret ettikten sonra, Londra Docklands Academy’deki öğrencilere ülkedeki deneyimlerini ve felaketi etkileyenleri desteklemek için devam eden çabaları anlattı.

Ekin-Su, ülkedeki akrabaları hakkında hala endişeli olduğunu söyledi:

“Ailem Türkiye’de korku içinde yaşıyor,” dedi. “Her gün büyükannemi, kuzenlerimi, teyzelerimi, amcalarımı ve kuzenlerimin çocuklarını düşünüyorum. İnsanlar güvende kalmaya çalışmak istiyor, ancak en kötüsünü oluşturmamaya çalışıyorlar. Kaybedilenleri yas tutuyorlar.”

Picture credit: Steve Finn

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye ve Suriye’yi vuran 7.8 büyüklüğündeki depremde 50.000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Türk Kızılayı, hemen yanıt vererek yaralılara ilk yardım sağladı ve hastaları hastanelere taşımada yardımcı oldu.

O günden bu yana örgüt, British Red Cross dahil uluslararası ortaklarla birlikte çalışarak sürekli insani yardım sağlamıştır. Bugüne kadar şunları gerçekleştirmişlerdir:

– 426 milyondan fazla sıcak yemek dağıtımı
– 11.6 milyondan fazla yardım malzemesi temini – çadırlar, battaniyeler, ısıtıcılar ve hijyen kitleri dahil
– Kira, fatura ve gıda gibi kritik harcamalarını karşılamak için 460.000’den fazla aileye destek
– 2.2 milyar Türk Lirası nakit yardım
– 207.000’den fazla kişiye ruhsal sağlık ve sosyal destek

Ancak British Red Cross, felaketin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, yerindeki insani ihtiyaçların hala büyük olduğunu belirtti. Türkiye ve Suriye, soğuk sıcaklıkların getirdiği ek bir zorlukla karşı karşıya kalmaktadır ve hala geçici barınaklarda yaşayanlar için ek bir zorluk katmaktadır.

Docklands Academy London, Londra Ataturk School’un müdürü Canan Ejder Celik, şunları söyledi:

“Ekin-Su, İngiltere’deki Türk mirasının önde gelen figürlerinden biridir ve Türkiye ve Suriye’yi etkileyen trajik depremin yıldönümünü kutlamak için Londra Ataturk Okulu’na hoş geldik demekten memnuniyet duyduk. Ekin-Su, felaketi etkileyen insanlara sürekli destek çağrısını yaparak okulumuzun teşvik etmeye çalıştığı değerleri etkileyici bir şekilde vurguladı.”

British Red Cross Türkiye-Suriye deprem yardımına bağış yapmak için: https://donate.redcross.org.uk/appeal/turkey-syria-earthquake-appeal

British Red Cross Hakkında

British Red Cross, 150 yılı aşkın süredir krizdeki insanlara, kim olursa olsun ve nerede olurlarsa olsunlar, yardımcı olmuştur. 191 ülkede milyonlarca gönüllüsü ile British Red Cross, krizden önce, sırasında ve sonra insanlar için orada olan uluslararası bir insani Hareket’in bir parçasıdır. Birlikte, dünyanın acil durum müdahilidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.