kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2705
EURO
34,9726
STERLIN
40,7384
BITCOIN
$62.645
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Ahmet Davutoğlu, Londra konferansında Gazze’deki krize odaklandı

Ahmet Davutoğlu, Londra konferansında Gazze’deki krize odaklandı
03.02.2024
0
A+
A-

Londra’da düzenlenen Acil Durum Konferansı, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşti. Toplantı, Gazze Şeridi’ndeki insanlık dramına odaklanarak, bölgedeki ciddi krize yol açan UNWRA’ya yönelik fon kesintilerine dikkat çekti. 27 Ocak 2024 tarihinde yapılan toplantı, Gazze’deki soykırım felaketi ve Uluslararası Adalet Divanı’nın son ara kararına yanıt niteliğindeydi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve London Queen Mary Üniversitesi/Princeton Üniversitesi Uluslararası Hukuk Profesörü Richard Falk’ın düzenlediği konferansa akademik uzmanlar, eski hükümet üyeleri, BM yetkilileri, sivil toplum ve insan hakları aktivistleri katıldı.

Toplantının ardından yayımlanan “Vicdan ve Kaygı Bildirgesi”nde, Gazze’deki soykırım faaliyetlerini durdurmak ve temel insani yardımın sürdürülmesi için uluslararası toplumu acil eyleme çağıran bir bildiri yer aldı. Bildirgede, Gazze’deki insani krizin hafifletilmesi ve bölgedeki trajedinin sona erdirilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

Bildirgede ayrıca, ABD, İngiltere, Almanya ve diğerlerinin Gazze’deki başlıca insani yardım kuruluşu olan UNWRA’ya yönelik fonları askıya alma eylemlerinin kınandığı belirtilerek, bu eylemlerin Gazzelileri yavaş ve acımasız bir ölüme mahkum ettiği ifade edildi. Gazzelilerin temel insani yardımlardan yoksun bırakılmasının, Soykırım Sözleşmesi’nin ihlali olarak değerlendirildiği bildiride, uluslararası toplumdan UNWRA’ya destek vermeleri ve soykırım suç ortaklığı eylemlerine son vermeleri talep edildi.

Konferansta gün boyunca yapılan tartışmalar sonucunda, aşağıdaki acil girişimler için çağrıda bulunuldu:
1. Derhal ateşkes sağlanması ve İsrail Silahlı Kuvvetlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesi,
2. Kitlesel açlık ve hastalıkların yayılması karşısında insani yardımın serbest bırakılması ve genişletilmesi,
3. Ulusal bayraklarla, uluslararası bir insani yardım konvoyunun düzenlenmesi,
4. UNWRA ve Filistin sivil toplumuna yönelik fonların derhal yeniden sağlanması.

Konferans, soykırımın durdurulması ve bölgedeki trajedinin sona erdirilmesi amacıyla bir dizi öneride bulunarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.