Site icon Londra Gazete

Gülsin Onay ve genç yetenekler şov yaptı

Londra’da, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak düzenlenen muazzam konserde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile genç müzisyenler Erdem Mısırlıoğlu, Emre Engin, Ferec Necef, Ezo Dem Sarıcı, ve Nazlı Erdoğan sahne aldı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konser, Sectoral Events tarafından St. James’s Kilisesi’nde organize edildi ve T.C Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ile birlikte yüzlerce kişi tarafından izlendi. Arzu Güler’in moderatörlüğünde gerçekleşen konserde ilk olarak Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Frederick Chopin’in Grand Polonaise Brillante eserini seslendirerek izleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra piyanoda Erdem Mısırlıoğlu, kemanda Emre Engin ve çelloda Ferece Necef sahneye çıkarak Brahms ve Dvorak’ın bestelerini sundu.

Konserin ikinci yarısında kemanda Ezo Dem Sarıcı ile viyolada Nazlı Erdoğan da katılarak birbirinden etkileyici performanslar sergiledi. Müzisyenlerin seslendirdiği eserler arasında Sarı Gelin türküsü, Selanik türküsü, Ahmed Adnan Saygun’un “Horon”u, Gaziantep yolunda türküsü, Nihavend Longa gibi eserler yer aldı ve izleyicileri coşturdu. Konser, dünyanın sayılı müzik okullarından mezun olan bu beş yetenekli müzisyenin Mozart’ın “Türk Marşı” ile kapanışıyla sona erdi.

Konser sonrasında Gülsin Onay, genç müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşmaktan duyduğu sevinci ifade ederken, Başkonsolos Bekir Utku Atahan da genç müzisyenlere gurur duyduklarını belirterek başarılar diledi. İzleyiciler de yetenekli müzisyenleri tebrik ederek etkileyici performansları için teşekkür ettiler.

Exit mobile version