kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5055
EURO
34,8954
STERLIN
40,9182
BITCOIN
$62.974
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Gülsin Onay ve genç yetenekler şov yaptı

Gülsin Onay ve genç yetenekler şov yaptı
04.12.2023
0
A+
A-

Londra’da, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel olarak düzenlenen muazzam konserde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile genç müzisyenler Erdem Mısırlıoğlu, Emre Engin, Ferec Necef, Ezo Dem Sarıcı, ve Nazlı Erdoğan sahne aldı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konser, Sectoral Events tarafından St. James’s Kilisesi’nde organize edildi ve T.C Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ile birlikte yüzlerce kişi tarafından izlendi. Arzu Güler’in moderatörlüğünde gerçekleşen konserde ilk olarak Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Frederick Chopin’in Grand Polonaise Brillante eserini seslendirerek izleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra piyanoda Erdem Mısırlıoğlu, kemanda Emre Engin ve çelloda Ferece Necef sahneye çıkarak Brahms ve Dvorak’ın bestelerini sundu.

Konserin ikinci yarısında kemanda Ezo Dem Sarıcı ile viyolada Nazlı Erdoğan da katılarak birbirinden etkileyici performanslar sergiledi. Müzisyenlerin seslendirdiği eserler arasında Sarı Gelin türküsü, Selanik türküsü, Ahmed Adnan Saygun’un “Horon”u, Gaziantep yolunda türküsü, Nihavend Longa gibi eserler yer aldı ve izleyicileri coşturdu. Konser, dünyanın sayılı müzik okullarından mezun olan bu beş yetenekli müzisyenin Mozart’ın “Türk Marşı” ile kapanışıyla sona erdi.

Konser sonrasında Gülsin Onay, genç müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşmaktan duyduğu sevinci ifade ederken, Başkonsolos Bekir Utku Atahan da genç müzisyenlere gurur duyduklarını belirterek başarılar diledi. İzleyiciler de yetenekli müzisyenleri tebrik ederek etkileyici performansları için teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.