kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4384
EURO
34,7887
STERLIN
40,7506
BITCOIN
$63.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

“Balinanın Bilgisi”  projesi İzmir ve Menemen’de de  tanıtıldı

“Balinanın Bilgisi”  projesi İzmir ve Menemen’de de  tanıtıldı
04.12.2023
0
A+
A-

İngiltere Kadın Platformu’nun uluslararası platforma taşıdığı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini , eril ve dişil enerji dengesizliğini  konu alan proje , İstanbul ve  Londra’dan sonra şimdi de İzmir ve Menemen’de geniş kitlelere anlatıldı.  Menemen Ticaret Odası ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulunun ev sahipliğindeki panellerde, toplumsal cinsiyet eşitsizliği  uzmanlar tarafından ele alındı.

Haber:Mihrişah Safa

Londra’da kurulu İngiltere Kadın Platformu’nun uluslararası platforma taşıdığı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini konu alan , “ Balinanın Bilgisi” adlı film projesi, İstanbul, Londra’dan sonra şimdi de Menemen ve İzmir’de tanıtıldı.

Geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul’da, Haziran ayında ise Londra’da tanıtımı yapılan proje, “ Glass Cliff – Cam Uçurum” teması ile İzmir ve Menemen’de geniş katılımlı panellerle, uzmanlar tarafından ele alındı.

İngiltere Kadın Platformu ( IKP)  Başkanı Nilgün Yıldırım, eril ve dişil enerji dengesizliği ve buna karşı mücadeleyi konu alan  “ Balinanın Bilgisi” adlı filmin çekimlerinin bittiğini ve projenin  uluslararası olduğunu belirterek, filmin festivallere de katılacağını söyledi.

Film ve projenin tanıtımının Ege etkinliğinin ilki geçtiğimiz hafta Menemen’de, Tİcaret Odası ve IKP İşbirliği ile  Mustafa Kemal Atatürk konferans salonunda gerçekleşti.

Psikolojik danışman Didem Tolunay’ın sunuculuğunu yaptığı ilk oturum İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım ve Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Süsoy’un açılış konuşmaları ile başladı.

Ardından panelistler Dr. Aynil Yenel, TOBB İzmirli Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Deniz Celeb, İngiltere’den katılan Enfield Belediyesi eski meclis üyesi Ayfer Orhan, eğitimci, köşe yazarı Ertanç Hidayettin, toplumsal cinsiyet eşitliğine değişik açılardan bakan sunumlar yaptılar. Balinanın Bilgisi filminin senaristi ve yönetmeni Önder Şengül ve filmin uygulayıcı yapımcısı Ayça Bozkurt Atioğlu ise film hakkındaki açıklayıcı bilgiler vererek filmden kesitler sundular. Programın ikinci bölümünde, yazar ve “School of Younity’nin kurucusu Pınar Gogulan konuyla ilgili konuşma yaptı. Gogulan’ın konuşmasını katılımcı  kırsal kesim kadın işçileri, Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilci ve üyeleriyle  kalabalık bir izleyici kitlesi ilgiyle dinledi. Program sonunda, izleyiciler konuşmacılara konuyla ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

İzmir “Cam Uçurum” Etkinliği

İzmir’deki  panel ise  TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun  ev sahipliğinde Ege Sanayicileri ve İş İnsanları (ESİAD) toplantı salonunda düzenlendi.

Panelin ilk konuşmasını İzmir Kadın Girişimciler Kurulu, İcra Kurulu Başkanı Deniz Celeb yaparak Kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Celeb,  İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım ile birlikte ilk adımı atan Kurulun eski başkanı Aysel Öztezel’i kürsüye  davet etti. Bu oturumu İKP Eğitim danışmanı Ertanç Hidayettin yönetirken, sunumu Didem Tolunay yaptı.

İlk konuşmacı Psikiyatrist Aynil Yenel katılımcılara “cam uçurum kavramı” hakkında bilgi verdi.  Cam uçurum kavramının özellikle batı dünyasıdaki açılımını “Ekonomik kriz ve şirket performansındaki gerileme gibi riskli ve zor koşullarda yöneticilik pozisyonlarına kadınların getirilmesi” olarak tanımlayan Yenel, bu konuda kadınların karşılaştığı güçlükleri dile getirdi.

Oturum,  diğer panelistler  geçmiş dönem Londra Enfield Belediye Meclis Üyesi Ayfer Orhan, Yönetmen Önder Şengül, Yazar Efe Elmas, “School of Younity” kurucusu ve Yazar Pınar Gogulan’ın ilginç sunumları  ile devam etti. Panel sonunda “Balinanın Bilgisi”  filminden kesitler  sunuldu. Katılımcılar, filmi ilgiyle seyrederken, senarist ve  yönetmen Önder Şengül’e  filmle ilgili sorular yönelttiler.

Oturumun sonraki bölümü iki konuk konuşmacıya ayrıldı.  Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, “Eşitlik için erkekler de burada: İyi aile, iyi ebeveyn olmak” konulu çalışmasını aktarırken,  Ressam Umut Sungur,  resim okuma ve çalışma atölyesinde “Bakmak-Görmek: Bir Tablonun Analizi” adlı sunumunda kadının ekonomiye katkısı konusunu vurguladı.

Toplantı sonunda katılanlar, konuşmacıları soru yağmuruna tuttular.

Londra ve İstanbul’dan gelen ekipten temsilci heyeti, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu’nu makamında ziyaret ederek, konuyla ilgili bilgi verdiler.

Bir sonraki toplantının önümüzdeki yıl Kuzey Kıbrıs ve Hollanda’da yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.