kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2191
EURO
35,0314
STERLIN
40,9384
BITCOIN
$66.402
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Hafif yağmur
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

TWPA ve DKMS, kan kanseriyle mücadele için işbirliği yaptı

TWPA ve DKMS, kan kanseriyle mücadele için işbirliği yaptı
09.10.2023
0
A+
A-

Londra’da kan kanseri yardım derneği DKMS, Türk topluluğundan daha fazla katılım sağlamak amacıyla özel bir “kayıt kampanyası” düzenledi. İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) tarafından merkez binasında düzenlenen etkinlik, gençler arasında büyük ilgi gördü.

Ayşe Osman, Ayşe İbrahim, Semahat Mustafa ve Havva Beyzade gibi geçmiş dönem başkanlarının da katıldığı etkinlikte, dernek başkanı Seyyare Beyzade şunları ifade etti: “Türk topluluğundan daha fazla kök hücre bağışçısına ihtiyacımız var çünkü kan kanseri veya kan hastalığına sahip birçok savunmasız çocuk ve yetişkin bulunuyor. DKMS’ye katılarak, bu hastalıklara sahip bireylere yaşamda kritik bir ikinci şans sunabilirsiniz. Sizlerin desteği her şeyi değiştirebilir. DKMS kök hücre kaydına katılarak, ihtiyaç sahiplerine umut olabilirsiniz.”

TWPA, yakında Lösemili Çocuklar Vakfı olarak bilinen LÖSEV temsilcilerini ağırlayacak. LÖSEV, Türkiye’den potansiyel olarak yaşamı tehdit eden hastalıkları olan çocukları Londra’ya getirme planları yapıyor. DKMS, İngiltere’nin en büyük kök hücre kaydına sahip. Dernek bugüne kadar dünya genelinde 105 bin kişiye ikinci bir şans ve ailelerine sevdikleriyle daha fazla zaman vermekten gurur duyuyor. Ancak yaşam kurtaran kök hücre bağışçılarının talebini karşılamak için hala uzun bir yol var. DKMS sözcüsü Deborah Hyde, “İngiltere’nin nüfusunun yalnızca yüzde 3’ü DKMS’ye potansiyel bağışçı olarak kayıtlıdır ve bunların sadece çok küçük bir kısmı azınlık etnik gruplarındandır. Biz, TWPA gibi kuruluşlarla işbirliği yapma taahhüdünde bulunuyoruz ve bu durumu değiştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.