kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2417
EURO
34,6804
STERLIN
40,2586
BITCOIN
$61.195
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
22°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

TWPA, Kıbrıs Alayı gönüllülerini onurlandırmak için sergi düzenledi

TWPA, Kıbrıs Alayı gönüllülerini onurlandırmak için sergi düzenledi
18.09.2023
0
A+
A-

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), 2. Dünya Savaşı sırasında Kıbrıs Alayında gönüllü olarak görev yapan Kıbrıslı Türk kadın ve erkekleri anmak amacıyla 17 Eylül Pazar günü  ücretsiz bir sergi düzenledi.

Etinlikte, Kıbrıs’ın Britanya İmparatorluğu’na bağlı olduğu İkinci Dünya Savaşı sırasında Kıbrıs Tugayı’na katılan Kıbrıslı Türk erkek ve kadınları konu alan bir sergiyle gerçekleşti. Sergiye KKTC Londra Konsolosu Namık Cafer, John Oates ve Cemal Mustafa’nın yeğeni Berna Sermet gibi isimler katılarak konuşma yaptı.

TWPA başkanı Seyyare Beyzade’nin konuşmasında şunlar söylendi:

“Atalarımızın tarihini hatırlamamız önemlidir. Cesur erkeklerimizi ve kadınlarımızı hatırlamamız gerekiyor: ebeveynlerimizi, büyükbüyük ebeveynlerimizi, amcalarımızı, teyzelerimizi, kardeşlerimizi, sevdiklerimizi; özgürlüğümüz için gönüllü olarak savaşmaya katılanları. Çoğu zaman geleneksel olarak kabul ettiğimiz özgürlüğü hatırlatmamız gerekiyor. Dünyaya, İngiliz Ordusu’nun bir parçası olduğumuzu ve sadece İkinci Dünya Savaşı değil, Kore ve Süveyş Kanalı savaşları gibi sonraki savaşlarda da birlikte savaştığımızı hatırlatmak önemlidir.  Genç nesillere Kıbrıs Türklerin müttefik ordu için vazgeçilmez cesur askerlere sahip olduğunu ve anma gününde onurlandırılmayı hak ettiklerini öğretmeliyiz.” Atalarımızın tarihi kayboluyor, savaşta savaşan ailelerimizin kayıtlarını tutmamız gerekiyor.”

Kıbrıslı Türk toplum olarak, TWPA adı altında bir araya gelmeli ve dünyaya, İngiliz ordusunun bir parçası olarak birlikte savaştığımızı ve anma günü hizmetlerinde Londra’nın yanı sıra İngiltere’nin tümünde çelenk koymak suretiyle ölülerimizi onurlandırmamız gerektiğini hatırlatmalıyız. Gururlu bir şekilde ayakta durmalı ve sayılmalıyız. Lütfen bize katılın ve kim olduğumuzu dünyaya hatırlatın ve gelecek nesillerin cesur askerlerimizi de hatırlamasını sağlayın, diğer toplumların cesurlarını nasıl onurlandırdıkları gibi. Eğer aileniz Kıbrıs Tugayı veya İngiliz Ordusu’nda savaşmışsa, lütfen TWPA’ya gelin ve hikayelerini anlatın, böylece bunun kaydını tutabiliriz.”

Ayrıca etkinlikte, TWPA ve Beyzade’nin ‘Lest We Forget’ vakfını yeni kurduğu duyuruldu. Vakfın ana amacının Kıbrıslı Türk asker ve hizmet veren kadınların anısını yaşatmak ve onların yaşamlarını kutlamak olduğu belirtildi. Beyzade şunları söyledi: “Umuyoruz ki ‘Lest We Forget’, Londra ve Birleşik Krallık genelindeki Kıbrıslı Türkleri bir araya getiren bir grup olacak. Aile üyelerimizi ve atalarımızı gelecek nesiller için hatırladığımız ve anılarını canlı tuttuğumuz bir yer olacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.