kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2542
EURO
35,0600
STERLIN
40,8407
BITCOIN
$65.333
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Hüseyin Mavideniz için adalet yürüyüşü düzenlendi

18.09.2023
0
A+
A-

KKTC’de  bir gece kulübünde öldürülen Hüseyin Mavideniz için 16 Eylül Cumartesi günü Londra’da adalet yürüyüşü gerçekleşti. İngiltere’den babasının tedavisi için Kuzey Kıbrıs’a giden ve gece kulübünde dövülerek öldürülen Hüseyin Mavideniz için İngiltere’de ‘adalet yürüyüşü’ düzenlendi. Mavideniz’in ailesi ve sevenleri, adaletin bir an önce yerini bulmasını talep etti.

29 yaşındaki Hüseyin Mavideniz, KKTC’de tatil yapmak için bulunduğu bir gece kulübünde meydana gelen saldırı sonucu hayatını kaybetti. Evli ve iki çocuk babası olan Mavideniz, 10 Ağustos’ta saat 03.20’de İskele’deki gece kulübünde bir anlaşmazlık sonucu saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi.

Düzenlenen yürüyüşte Mavideniz’in ailesi ve sevenleri, adaletin bir an önce yerini bulmasını ve suçluların  en ağır cezaya çarptırılmasını talep etti.

‘Kimlerin suçu varsa cezalarını çekmeliler’

Yürüyüş esnasında açıklamada bulunan Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Hüseyin Mavideniz’in dayısı olan İrfan Davulcular, şöyle konuştu:

”Adaletin tecelli edeceğine inanarak, hayatımın büyük bir kısmını topluma ve gençlere adayan biri olarak, ilk kez devletimizin polisinden, amirinden, müdüründen, savcısından, hakimine ve tüm devlet büyüklerimize sesleniyorum. Tek isteğim, bir çekirdek ailenin hayatını söndüren, iki tane masum bebeği babasız bırakan ve acımasızca bir ölüm kararını uygulayan bu suçluların güneşi görmemeleridir. Kimlerin suçu varsa cezalarını çekmeliler. Kıbrıs bizimdir ve istediğimizi yaparız.

Bu devlet sorun haline geldi ve tüm İngiltere Türk’ü, İngiliz’i ve diğer tüm topluluklar bunun adaletle sonuçlanmasını bekliyor. İnşallah beni daha yüksek makamlara gitmeme gerek bırakmazlar. Koyu bir milliyetçi olarak, ülkem ve Türk halkı için canımı seve seve vermekten çekinmeyen biri olarak, Hüseyin’i kaybedenlerin ve sorumluların cezalandırılmadığı bu durumda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gitmekten çekinmem.”

Etkinliği düzenleyen ve Londra Gazete’de özel açıklamada bulunan Mavideniz’in yeğeni Irfan Oz, şu açıklamayı yaptı:

”Öncelikle belirtmek isterim ki, Hüseyin Abi’nin doğal bir ölümden ölmediğini, cinayete kurban gittiğini vurgulamak istiyorum. Bu unutacağımız veya unutulmasına izin vereceğimiz bir şey değil.

‘Tatili, hayatıyla sona erdi’

Babasına yaklaşan ameliyatı için destek olmak üzere Kıbrıs’a seyahat etti ve tatili, hayatıyla sona erdi; cinayete kurban gittiği gece, Breeze gece kulübünde çalışan güvenlik görevlileri tarafından öldürüldü. O geceki görevleri insanları korumak ve güvende tutmaktı, ancak bunun yerine Hüseyin Abi’yi öldürdüler. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum, eylemleri ona zarar verme niyetiyleydi.

‘Adalet istiyoruz’

Bu talihsiz olay şimdi iki çocuğu babasız bıraktı, onunla yeni anılar biriktirme şansları olmadı. Bu bir ailenin yaşadığı acıyı değiştiremez ve Hüseyin Abi’nin bizden alındığını bilmek içimizi acıtıyor. Kıbrıs’tan tek isteğimiz, bu olaya karışanların cezalarının uygun bir şekilde verilmesi ve olanları hesaba katmalarıdır; bu iki katili ve Breeze işletmesinin sahibi olan ve Hüseyin Abi’yi yere bırakan ve güvenliği konuşup başka insanları tutuklamak yerine ambulans çağırmak yerine polis memurlarını da içeren kişiler için ömür boyu hapis cezaları istiyoruz. Adalet istiyoruz ve Kuzey Kıbrıs hükümetine, tüm katillere uygun cezaları en kısa sürede vereceklerine dair güvenmek istiyoruz.

‘Hüseyin için adalet’, Yüreğimiz yandı, başka yürekler yanmasın’ yazılı pankartların taşındığı yürüyüş,  açıklamanın ardından son buldu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.