kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1588
EURO
35,0108
STERLIN
40,8131
BITCOIN
$64.800
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yeni dönem eğtim yılına başlıyor

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yeni dönem eğtim yılına başlıyor
04.09.2023
0
A+
A-

 İAKM VE CEMEVİ BAŞKANI İBRAHİM HAS: GÜÇLÜ EĞİTİM KADROMUZLA YÜZLERCE ÖĞRENCİYE EĞİTİM SUNMAYA HAZIRIZ

Londra’da 1993 yılından beri hizmet veren İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde 2023-2024 eğitim yılı başlıyor. 30’a yakın alanda verilecek kurslarla ilgili kayıt süreci başladı.

Yeni döneme ilişkin bir açıklama yapan İAKM ve Cemevi Başkanı İbrahim Has, Cemevi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da güçlü eğitim kadrolarıyla yüzlerce öğrenciye eğitim sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Cemevi’nde yeni dönemin11 Eylül tarihinde başlayacağına işaret eden Has, “Bu tarihten itibaren öğrencilerimiz düzenli olarak derslerine başlayabilecekler. Şimdiden yeni dönemin velilerimize, öğrencilerimize ve kurumumuza başarı getirmesini diliyorum” dedi.Cemevi’nin eğitime çok büyük önem verdiğini ifade eden Has, “Gerek eski dönem öğrencilerimiz olsun gerek yeni başlayacak olanlar olsun Cemevi’ne gelerek kayıtlarını yapmalarını veya yenilemelerini arzu ediyoruz. Öğrencilerimize ve yetişkinlere çeşitli alanlarda eğitimlerine destek vermek amacıyla kurslar düzenliyoruz. Yaz ayı süresinde yeni döneme ilişkin hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz” dedi.

Başkan Has, yeni dönemde gerek Cemevi yönetimi olarak, gerek kurumda görev olan eğitimciler olarak, velilerle ve öğrencilerle daha sıkı ilişkiler içinde olacaklarını ifade etti.

Has, bu kapsamda Haringey Belediyesi Eğitim Departmanıyla da yakından çalışacaklarını ve öğrencilerin sorunlarının çözümü konusunda aktif rol almak istediklerinin altını çizdi.

Konuşmasında eğitimin toplumun geleceği için önemine vurgu yapan İbrahim Has, eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan tek yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

Cemevi yöneticilerinden Rıza Kulak ise, Cemevi olarak yeni dönemede hem öğrencilerle hem de aralarına yeni katılan eğitimcilerle başarı çıtasını daha da yukarı çıkarmak istediklerini söyledi.

Yeni dönemde özelikle “B1” ve “Life in the UK” gibi toplum üyelerinin büyük ihtiyaç duyduğu dersleri de vereceklerini ifade eden Kulak, “Katılımcılar bu iki alanlarda birebir veya grup halinde bu kurslardan yararlanabilecekler” dedi.

Cemevi Eğitim Sorumlusu Dilay Aktaş da, öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninde uyumun sağlanması ve sorunların çözümü noktasında çaba içinde olacağını söyledi. Cemevi’nin yeni dönemde çok daha fazla alanda kurs vermeyi hedeflediğini ifade eden Aktaş, “Çocuklarımızın başarısız olduğu alanlarda Cemevi olarak devreye girip gerek okul sonrası ek derslerle, gerekse de hafta sonu kurslarımızla onların eğitimlerine katkı sunup başarılı olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Dilay Aktaş, özelikle Alevi ve Türkçe derslerine şimdiden büyük bir ilginin olduğunu ve bu dönemde yetişkinlerin de kurslara katılması için düzenlemeler yaptıklarını söyledi.Ayrıca bu yıl ilk kez erkek ve kız futbol takımlarının oluşturulduğunu ve ilgini bir hayli yüksek olduğunu kaydeden Aktaş, “Bu kurslar çocuklarımızın okullarındaki başarısını yükseltecek ve özgüvenlerini artıracak” dedi.

Dilay Aktaş’ın çocukluğundan beri Cemevi içinde bulunduğunu, kurslara katıldığını ve ardından üniversiteye adım atıp mezun olduktan sonra yeniden Cemevi’ne geri döndüğünü ifade eden Başkan Has, “Dilay bugün eğitim koordinatörü olarak görev yapıyorsa geriye dönüp bakmak lazım. Dilay Cemevi’nde büyüdü, Eğitimini buradan aldı. Buradaki eğitim sistemini çok iyi bildiği için O’na öncelik verdik. Dilay bu anlamda minik öğrencilerimize rol model olması açısında da iyi bir örnek teşkil edecek” diye konuştu.

 HANGI ALANLARDA KURS VERİLECEK ?

Wood Green’de bulunan Cemevi merkezinde gerçekleşecek eğitimlerde; İngilizce ESOL, Matematik A Level, Matematik Key Stage, Matematik GCSE, Science, Türkçe, Kürtçe, Bağlama, Gitar, Piyano, Resim, Fotoğraf, Tiyatro, Alevilik, Semah, Halk Oyunları, Bale, Zeka Oyunları, Yetişkinler için Okuma-Yazma Kursu, Kız Futbol Takımı, Erkek Futbol Takımı, Kampçılık ve İzci Kursu ve Urban Survival Dersleri verilecek

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.