kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8136
EURO
35,1354
STERLIN
41,5880
BITCOIN
$66.186
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
22°C
LONDRA
22°C
Açık
Salı Kapalı
21°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Kıbrıs’ın kültürel mirası, REVIVE sergisi ile moda ve sanatla buluşuyor

Kıbrıs’ın kültürel mirası, REVIVE sergisi ile moda ve sanatla buluşuyor
03.09.2023
0
A+
A-

Kıbrıs Moda Mirası Ağı (FHNC) tarafından düzenlenen REVIVE sergisi, Kıbrıs’ın zengin geleneklerinden ilham alan çağdaş sürdürülebilir moda ve sanat eserlerini sergiliyor. FHNC, Kıbrıs moda mirasını sıfır atık ve sürdürülebilir moda tasarımları ve sanat eserleri aracılığıyla keşfetmeyi ve kutlamayı amaçlayan genç Kıbrıslı moda tasarımcıları ve yaratıcıları bir araya getiriyor. Sergi, Kıbrıs’ın geçmiş, şimdi ve geleceğinden kültürel uygulamalardan ilham alan 12 yükselen Kıbrıslı tasarımcı ve sanatçının çalışmalarını sergiliyor.

Etik ve estetiği bir araya getirmeyi hedefleyen FHNC, Kıbrıs moda mirasının unsurlarını yeniden keşfetmek ve yeniden icat etmek amacıyla Kıbrıs moda mirasını yeniden keşfetmeyi ve bu yaratıcı değişiklikleri çağdaş ve sürdürülebilir moda aracılığıyla daha geniş bir kitleye iletmeyi amaçlıyor.

REVIVE sergisi, her katılımcının belirli bir kültürel uygulamaya dayalı kendi enstalasyonunu oluşturduğu kültürel miras ve çağdaş moda ve sanatın benzersiz bir karışımıdır. Ziyaretçiler, sandalye örme, seramik, takı ve işlemeli dantel gibi geleneksel artefaktları görmeyi bekleyebilirler, ayrıca koliva ve düğün gelenekleri gibi önemli etkinliklerle, tarım, çiftçilik ve gıda gelenekleri gibi günlük yaşam uygulamalarıyla ilgili unsurları da görebilirler.

FHNC, zanaatkarlık ve yerel kültürel uygulamaların özsaygı, bilinçlilik, sosyo-kültürel refah ve topluluk oluşturma için önemli olduğuna inanmaktadır. Bu inançlar, FHNC’nin REVIVE sergisinde zanaatkarlık ve yerel gelenekler hakkında değerli bakış açıları sunmasına yansır. Sergi ayrıca, sürdürülebilirliğin modada ne kadar önemli olduğunu vurgularken, Kıbrıs moda mirasının yeniden kullanım, doğal boyalar, tamir ve yeniden değerlendirme gibi uygulamalarla tarih boyunca nasıl sürdürülebilir olduğunu sergiliyor.

Moda ve sanat eserlerini sergilemenin yanı sıra FHNC sergisi, Kıbrıs veya diasporada yaşayan farklı topluluklardan genç Kıbrıslı tasarımcıları ve sanatçıları bir araya getirerek gençlerin katılımını teşvik etmeyi amaçlar. FHNC, sanat aracılığıyla tüm Kıbrıslılar arasında iletişim ve diyalog oluşturmayı hedefler.

FHNC’nin Direktörü Christina Dymioti, “Sürdürülebilir moda ve sanat ile Kıbrıs’ın kültürel uygulamalarını kutlamak için herkesi REVIVE sergisine katılmaya davet etmekten heyecan duyuyoruz,” diyor. “Kıbrıs’ın modern dünya için yeniden yorumlanmış moda mirasının güzelliğine ve benzersizliğine daldırılın, sürdürülebilirlik ile kültürel koruma arasındaki önemli bağlantıyı keşfederken. Genç Kıbrıslı tasarımcıların ve sanatçıların moda tasarımı ve sanat konusundaki yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlarından ilham alarak Kıbrıs moda mirasının dönüşümünü deneyimleyin. Kıbrıs’ın zengin kültürel geleneklerine saygı gösteren çağdaş sürdürülebilir moda sergisini kaçırmayın.”

Bu özel sergi, Kıbrıs Kültür Alt Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir ve Kraliyet İngiliz Topluluğu Derneği, Kıbrıs Büyükelçiliği, Avustralya Büyükelçiliği, Fashion Revolution Kıbrıs, Kraliyet İngiliz Topluluğu Moda Konseyi, İşbirliği Evi, Döngüsel Ekonomi İttifakı, LCOY Kıbrıs tarafından desteklenmektedir. REVIVE sergisi günlerinin medya sponsoru RIK/CyBC’dir.

Sergilenen Moda Tasarımcıları ve Sanatçılar:

  • Anna Michaelidou – Moda ve Tekstil Tasarımcısı
  • Andreani Panayides (Folkmona) Valentina Koutsoudis – Moda ve Tekstil Tasarımcıları
  • Antigone Papageorgiou – Moda Tasarımcısı
  • Danae Patsalou – Görsel Sanatçı
  • Ilkan Koral – Moda Tasarımcısı
  • Irene Panayi – Moda Tasarımcısı
  • Kassandra Baker – Moda Tasarımcısı
  • Michalis Pantelides – Moda ve Tekstil Tasarımcısı
  • Milan Theophilou-Woolley – Sanatçı ve illüstratör
  • Rengin Akcan – Moda Tasarımcısı
  • Şüküfe Emirtaneoğlu – Görsel Sanatçı
  • Valentina Koutsoudis – Mod
  • Yasmin Avdji – Görsel Sanatçı

REVIVE sergisi, Kıbrıs Cumhuriyeti Yüksek Komiserliği & Konsolosluk-Genel Merkezi’nde düzenlenecektir. Serginin açılış tarihleri ve saatleri şu şekildedir:

  • 26-29 Eylül, saat 10:00 – 15:00 arası
  • 2-5 Ekim, saat 10:00 – 15:00 arası

Ayrıca 3 ve 4 Ekim’de saat 11:00-12:00 ve 13:00-14:00 arasında rehberli turlar da düzenlenecektir.

  • Tüm ziyaretçiler için giriş ücretsizdir. Daha fazla bilgi için lütfen şu adreslere başvurun:

Bu özel sergi, Kıbrıs Kültür Bakanlığı Yardımcı Alt Bakanlığı tarafından finanse edilmekte olup, Kraliyet İngiliz Topluluğu Derneği, Kıbrıs Büyükelçiliği, Avustralya Büyükelçiliği, Fashion Revolution Kıbrıs, Kraliyet İngiliz Topluluğu Moda Konseyi, İşbirliği Evi, Döngüsel Ekonomi İttifakı ve LCOY Kıbrıs tarafından desteklenmektedir. REVIVE sergisinin medya sponsoru ise RIK/ CyBC’dir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.