Site icon Londra Gazete

ULEZ: Hurdaya çıkarma desteği hakkında bilmeniz gerekenler

ULEZ Hurdaya Çıkarma Desteği Genişletiliyor: Çocuk Yardımı Alanlar ve 50 Çalışanın Altındaki İşletmeler de Hak Sahibi Olacak

29 Ağustos’ta Londra’nın tamamını kapsayacak şekilde genişleyecek olan Ultra Düşük Emisyon Bölgesi’nde (ULEZ) günlük 12.50 sterlinlik ücret ödemek zorunda kalmamak için destek almak isteyenler için ULEZ hurdaya çıkarma desteği şimdi daha fazla kişiye ulaşacak.

Child Benefit alanlar ve 50’den az çalışana sahip işletmeler, yalnızca kendi işlerini yürütenler ve “mikro işletmeler” değil, artık hak sahibi olacaklar.

ULEZ hurdaya çıkarma desteği hakkında bilinmesi gerekenler:

Uyumluluk Temel olarak, uyumsuz araçlar şunlardır:

Uyumsuz aracınız varsa, ya bölge içinde seyahat etmek için günlük ücret ödeyecek, aracınızı değiştirecek ya da başka bir ulaşım yöntemi bulacaksınız.

Hak sahipleri Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın 110 milyon sterlinlik hurdaya çıkarma desteğinden yararlanabilecek kişiler, hurdaya çıkartılan bir otomobil için 2,000 sterline kadar ve bir motosiklet için 1,000 sterline kadar alabilirler. Tekerlekli sandalye kullanılabilen araçlar için de 5,000 sterline kadar hibe verilmektedir.

Hurdaya çıkarma desteğinden faydalanmak için, bir Londra belediyesinde yaşamanız ve aşağıdaki yardımlardan birini veya daha fazlasını almanız gerekmektedir:

Aynı zamanda 50’den az çalışana sahip işletmeler, “mikro işletmeler” ve kendi başına çalışan kişiler de destekten faydalanabilir. Londra’da kayıtlı adresi olan ve bir van veya minibüs kullanan hayır kurumları da hak sahibidir.

Bu kategorilerde 5,000 ile 9,500 sterlin arasında hibe imkanı bulunmaktadır.

Hurdaya çıkarma desteği hakkında daha fazla bilgi için TfL web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ULEZ genişlemesi: Tartışmalı iddialar inceleniyor ULEZ nedir ve genişlemesi neden tartışmalı? 1 Haziran’da duyurulan hurdaya çıkarma desteği genişlemesi hakkında konuşan Bay Khan, “ULEZ uygulaması sürecinde Londralıların sesini dinledim ve bu haftadan itibaren Child Benefit alan neredeyse bir milyon aile ve 50 çalışana kadar olan küçük işletmeleri de hurdaya çıkarma desteğinden yararlandırmaya başlıyorum” dedi.

City Hall kaynaklarından BBC, Bay Khan’ın ULEZ genişlemesinin Londralılar üzerindeki etkisini azaltmanın, hava kalitesi ve iklim değişikliği konusundaki politikanın etkinliğini azaltmadan başka yollar aradığını anlamaktadır.

Exit mobile version