kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
STERLIN
40,9387
BITCOIN
$70.764
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

‘Aldatan’ meclis üyesine istifa çağrısı

Enfield Belediye meclis üyesi Nesimi Erbil’in geçen hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıkması üzerine İşçi Parti üyeliği donduruldu

‘Aldatan’ meclis üyesine istifa çağrısı
22.01.2015
0
A+
A-
Enfield Belediye meclis üyesi Nesimi Erbil’in geçen hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıkması üzerine İşçi Parti üyeliği donduruldu
Nesimi Erbil

Enfield Belediye meclis üyesi Nesimi Erbil’in geçtiğimiz sene dört hafta ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı

Haber Michael Daventry

Londra Gazete, Enfield Belediyesi meclis üyelerinden Nesimi Erbil’in geçtiğimiz sene dolandırıcılık suçlamasıyla dört hafta hapis cezasına çarptırıldığını öğrendi.

Aynı zamanda Londra siyah taksi şoförlüğü yapan Erbil’in cezası, Lower Edmonton üyesi seçilmesinden birkaç ay sonra Eylül 2014’te Southwark Crown Court Mahkemesi’nde verildi.

Ancak cezayı açıklayan polis bülteni Erbil’in soyadında imla hatası yapınca mahkûmiyetin haberi kayıplara karıştı.

Haberin bu hafta ortaya çıkması üzerine Çarşamba günü konuşan Enfield meclis üyesi Terry Neville cezayı “gerçek bir aldatmaca örneği” olarak niteledi ve Erbil’i derhal istifaya çağırdı.

Londra Gazete’ye açıklama yapan İşçi Partisi ise “belediye meclis üyelerimizden her zaman en yüksek düzeydeki görgü kurullarına uymalarını bekliyoruz” dedi ve Nesimi Erbil’in parti üyeliğinin dondurulduğunu söyledi.

‘EDMONTON’I TEMSİL EDEMEZ’

Black cab badges

Sarı ve yeşil ruhsatlar, Londra’nın değişik bölgelerini kapsıyor

Neville, Erbil’in davranışları sebebiyle Edmonton’daki seçmenleri temsil etme hakkını kaybettiğini savundu.

Nesimi Erbil, siyah taksi aracı ile yalnızca Enfield, Hackney, Haringey ve Waltham Forest bölgelerinden müşteri almasına izin veren ve “sarı rozet” (yellow badge) olarak bilinen ruhsata sahip.

Fakat 14 Ocak 2014’te Erbil’in aracını Londra’nın merkezindeki Regent Street’te durduran polis, Erbil’in çalışma alanının oldukça dışarısında müşteri aldığını ve aracında sahte “yeşil rozet” (green badge) takılı olduğunu tespit etti.

Yeşil rozetler, taksicilerin Londra’nın bütün bölgelerinde çalışmasına izin veriyor ve başkentin sokaklarının test edildiği “The Knowledge” sınavını başarıyla tamamlayanlara veriliyor.

26 Eylül’de mahkemesi sonuçlanan Erbil, “dolandırıcılık” ve “kendi veya başkasının yararına yalan beyanda bulunma” suçlamalarından suçlu bulunup dört hafta hapis cezasına çarptırıldı.

12 ay ertelenen cezanın yanı sıra Erbil’e 580 sterlin para cezası verildi, sürücü ehliyetine 8 ceza puanı işlendi.

ERBİL: BANA HAPİS CEZASI VERİLMEDİ

Londra Gazete’nin ulaştığı Nesimi Erbil, para cezası aldığını ve ehliyetine puan işlendiğini kabul etmesine rağmen kendisine hapis cezası verilmesinden haberi olmadığını öne sürdü.

Taksicilik işine halen devam ettiğini söyleyen Erbil, şu ifadeleri kullandı: “Elimdeki kâğıtlarda öyle bir şey yok. Hala licence’ım (ehliyetim var), hala çalışıyorum.

“İlk önce bana bir dava açılmadı. Sonra [Mayıs 2014’te ] seçim oldu, arkasından dava açıldı hakkımda.”
Black cab
Üyesi olduğu İşçi Parti yönetimine beyanda bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Erbil, para cezasını ve ehliyetine işlenen puanları partiye bildirdiğini, fakat hapis cezasıyla ilgili bir görüşme yapmadığını söyledi.

“Durumu bu akşam [Enfield belediye lideri] Doug Taylor ile görüşeceğim.”

MUHALEFET: İSTİFA ETMELİ

Enfield Belediye meclisinde muhalefette olan Muhafazakar Parti’nin lideri Terry Neville, Nesimi Erbil’in suçlu bulunmasını “tam anlamıyla rezillik” diye niteledi.

“Bana sorarsanız istifa etmeli. İstifa etmezse İşçi Parti üyeliği derhal askıya alınmalı.

“Hakkında çıkan mahkûmiyet kararı gerçek bir aldatmaca örneğidir ve onu ahlaki açıdan seçmenlerini temsil etme hakkını yitirmiş sayıyorum.”

Londra siyah taksilerini düzenleyen TfL tüzüğüne göre taksi şoförlerinden “dürüst insan olmaları” bekleniyor. Tüzükte ayrıca “dürüst olmamaktan mahkûm gören bir kişi hakkında” işlem başlatılacağı ibaresi yer alıyor.

İşçi Partisi’nin basın sözcüsü Londra Gazete’ye şu açıklamayı yaptı:

“İşçi Partisi belediye meclis üyelerinden her zaman en yüksek düzeydeki görgü kurullarına uymalarını bekliyori, ve buna uymadıkları takdirde harekete geçer

“Bu bilgi elimize geçer geçmez soruşturma yapmak üzere Nesimi Erbil’in İşçi Parti üyeliğini dondurmuş bulunuyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.