kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
STERLIN
40,6839
BITCOIN
$62.066
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
15°C
LONDRA
15°C
Parçalı bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
18°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Tracey Emin, Ulusal Portre Galerisi kapıları için 45 kadının portresini çizdi

Tracey Emin, Ulusal Portre Galerisi kapıları için 45 kadının portresini çizdi
21.06.2023
0
A+
A-

Sanat enstalasyonu The Doors, Kıbrıslı Türk sanatçı Tracey Emin tarafından hazırlandı ve Ulusal Portre Galerisi’nin 22 Haziran Perşembe günü yeniden açılmasıyla birlikte sergilenecek.  Tracey Emin, Ulusal Portre Galerisi’nin yeni girişini oluşturan üç kapıya bronz dökülen, el çizimi 45 kadın portresi yaptı.

Prenses of Wales, üç yıl süren ve 41.3 milyon sterlinlik tadilatın ardından National Portrait Gallery’yi tekrar açarken Sir Paul McCartney ve Tracey Emin ile bir araya geldi. Galerinin himayesi altındaki Kate, Londra’da Salı günü resmi olarak yeni kapılarını açtı ve bu hafta sonunda halka yeniden açılmasından önce eski Beatle Sir Paul ve eşi Nancy Shevell ile galeri hediye dükkanında buluştu ve üçlü, kendi sanat koleksiyonları hakkında konuştu.

Daha önce, ödüllü Kıbrıslı Türk sanatçı Emin ile konuşan Kate, galerinin yeni giriş kapıları için 45 el çizimi kadın portresinin bronz olarak döküldüğü eserlerin sanatçısı olarak bilinen Emin’in gelişiyle birlikte buluştu. Emin, tekrar açılışın ardından şunları söyledi:

“Oraya vardığımda tedirgindim. Aklımda başka şeyler vardı ve kapıları tamamen unuttum! Dolayısıyla geldiğimde şaşırdım – büyük bir sürprizdi ve enerjimi yükseltti.” Prenses öncelikle Mildred ve Simon Palley Learning Centre’ı ziyaret etti, burada Soho Parish Nursery ve Westminster Family Hub’dan çocuklarla Beatrix Potter üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Kate, çocukların hayal gücünü yakalayan yaratıcılığın önemine dikkat çekti ve üç yaşındaki Raini ile konuşarak onun eserini ve “vızıldayan arılarını” övdü.

Galeri, Eylül ayında 5 yaş altı çocuklar için bir program başlatacak ve yerel topluluktan aileleri galeriye davet ederek yaratıcı öğrenmeyi, oyunu ve keşfi teşvik edecek. Kate daha sonra Duveen Wing’in renkli odalarında gezdirildi ve galerinin yeni edinilen tablolarından biri olan Joshua Reynolds’ın Mai (Omai) Portresi’ni inceledi.

1776 yılında yapılan bu tablo, Britanya’yı ziyaret eden ilk Polinezyalı’yı tasvir ediyor ve dövmeleri içeren ilk portrelerden biri olarak kabul ediliyor. Kate, tablonun rengini ve tonunu çok sevdiğini ve birçok portreyi “tamamen saatler geçirebileceğini” belirtti. Ardından Prenses, Londra fotoğrafçının “harika” koleksiyonunda yer alan çeşitli eserler hakkında sorular sormak için Yevonde sergisini gezdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.