kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Britanya’da Göçmen İşçiler Sendikası kuruldu

Britanya’da Göçmen İşçiler Sendikası kuruldu
23.05.2023
0
A+
A-

Türkiyeli ve Kürdistanlı emekçiler, bir grup işçi ve öğrenci bir araya gelerek, Türkiye’den Britanya’ya göçen işçilerin haklarını savunmak, adil bir ücret, daha iyi bir çalışma ortamı mücadelesine destek için  Göçmen İşçiler Sendikası’nı kurdu. Göçmen İşçiler Sendikası göçmen işçilere dönük faaliyet yürüten “United Voices of The World” sendikasına bağlı olarak çalışmalarını sürüdürecek.

Sendikanın kuruluşunda,  Londra iş gücü piyasasındaki sorunların tespitinde kilometre taşı niteliği taşıyan “Londra’da Hizmet Sektöründe Çalışan Türkiyeli Göçmenlerin Emek Piyasalarındaki Görünümü” isimli bilimsel çalışma önemli rol oynadı. Çalışmada, göçmen işçilerin güvencesiz işlerde düşük ücretlerle çalıştırıldığı, Britanya’da işçi sınıfının kazanımı olan en temel haklardan dahi yararlanamadıkları ve haklarının çoğundan haberdar olmadıkları ortaya çıktı. Bu bilimsel verilerden yola çıkan sendika buna uygun bir çalışma yöntemi belirledi.

Artan yaşam maliyetleri ve hüküm süren ekonomik krizin ortasında dayanışmaya duyulan acil ihtiyaca dikkat çeken Göçmen İşçiler Sendikası, anlamlı bir değişim yaratmak için seferberlik ve kolektif eylemin önemine dikkat çekiyor.

“Patronlar üye olamaz”

İş gücü piyasasında adalet için mücadele etme konusunda güçlü bir kararlılığa sahip olan sendika, göçmen işçilerin karşılaştığı zorlukları ele almayı ve herkes için daha iyi çalışma koşullarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Patronların dışında tüm işçilerin üye olabileceği sendika, üyelerine hukuki destek sunacak. Sendikadan yapılan açıklamada, “Sendikamız haksız işten çıkarma, ayrımcılık veya ödenmeyen ücretler gibi durumlarda adli yardıma erişim konusunda destek sunacak, iş yeri ile yaşanan anlaşmazlıklarda yasal temsil hakkı sağlayacaktır.” denildi.

Hukuki desteğin yanı sıra kültürel ve eğitsel etkinliklerin de düzenleneceğinin belirtildiği açıklamada, “Üyelerimizin yeni beceriler edinebilecekleri, eğitim alabilecekleri ve iş yerindeki haklarını öğrenebilecekleri destekleyici bir topluluk sağlayacağız. Ayrıca Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dil dersleri de dahil olmak üzere çeşitli kültürel ve eğitsel etkinlikler düzenleyeceğiz.” denildi.

Dayanışma, çoğulculuk, sınıf mücadelesi

Göçmen İşçiler Sendikası’nın merkezinde dayanışma, cesaret, çoğulculuk ve sınıf mücadelesi olduğunun belirtildiği açıklamada, hem göçmen hem de İngiliz işçilere bölünmeye, ayrımcılığa ve sömürüye karşı birleşme çağrısı yapıldı.

Birlikte yürütülen mücadele ile sömürü zincirlerinin kırılabileceğini belirten sendika, tüm işçilere sendikaya üye olma çağrısında bulundu. Sendika hakkında bilgi almak ve üye olmak için sendikanın web sitesini ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarından iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.