kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5390
EURO
34,8298
STERLIN
40,4941
BITCOIN
$66.642
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Burcu İncekara’nın ilk kitabı Kırlangıcın Dönüşü’ne ödül

Burcu İncekara’nın ilk kitabı Kırlangıcın Dönüşü’ne ödül
03.05.2023
0
A+
A-

İlk kitabı ‘Kırlangıcın Dönüşü’ için imza günü düzenleyen Burcu İncekara’ya, bu ay üçüncüsü düzenlenecek olan “Altın Kalem Ödülleri”nde roman dalında ‘Altın Yazar’ ödülü verilecek.

Londra’da yaşayan toplumumuzun yakından tanıdığı Burcu İncekara’nın kaleme aldığı, “Kırlangıcın Dönüşü” isimli ilk kitabı ödül alacak.

Burcu İncekara’nın iki oğlu Talha ve Enes’in de katılımıyla, ilk romanı ‘Kırlangıcın Dönüşü’ için imza günü düzenlendi.

12 Eylül öncesi dönemin yaşanmış hikayelerini roman tarzında edebi bir dille anlatan Burcu İncekara, Tottenham’da, The Garden House Kitabevi’nde düzenlediği imza günü etkinliğinde okurlarıyla buluştu. 

SÜRPRİZ BİR HABER VERDİ

Katılımcıların ilgi gösterdiği etkinlikte İncekara, kitabını tanıtan bir konuşma yaparak, kitabına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.   Burcu İncekara imza gününde yaptığı konuşmanın ardından katılımcılara sürpriz bir haber verdi. Geçtiğimiz ekim ayında Türkiye’de yayımlanan Kırlangıcın Dönüşü, kitap, kültür ve sanat gazetesi “Book Culture Art Time’s” tarafından ödüle layık görüldü.

Bu yıl mayıs ayında üçüncüsü düzenlenecek olan “Altın Kalem Ödülleri”nde Burcu İncekara roman dalında ‘Altın Yazar’ ödülünü alacak.

BURCU İNCEKARA KİMDİR? 

İstanbul doğumlu olan Burcu İncekara, aslen Şebinkarahisarlıdır. Altı-yedi yaşlarında başladığı kungfu, tekvando gibi spor dallarında birçok başarıya imza atarak, katıldığı spor müsabakalarında ‘yüz altmış’ birincilik madalyası kazanmıştır. Yine uzun yıllar kungfu antrenörlüğü yaptığı İstanbul’dan ayrılarak, 1999 yılında Londra’ya yerleşmiştir. 

Londra’da; ticaret, gazetecilik, editörlük, köşe yazarlığı, dernek başkanlığı, radyo programcılığı gibi meslek dallarıyla, hayatın içinde aktif bir şekilde yer almıştır. Çocukluk yıllarından bu yana şiir ve düzyazıyla ilgilenen iki çocuk annesi Burcu İncekara; gitar, bağlama, çello gibi enstrümanlar çalmakta olup, ilk kitabı ‘Kırlangıcın Dönüşü’yle de edebiyat dünyasına adım atmıştır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.