kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4908
EURO
34,7667
STERLIN
40,5342
BITCOIN
$62.247
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Londra’da Türkiye’deki güncel gelişmeler ve seçimler konuşuldu

Londra’da Türkiye’deki güncel gelişmeler ve seçimler konuşuldu
23.04.2023
0
A+
A-

DAY-MER’in düzenlediği “Türkiye’de Güncel Gelişmeler ve Seçimler” başlıklı panelde Faik Bulut ve Mustafa Yalçıner, Türkiye’de yaklaşan seçimlerdeki son durumu değerlendirdi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Gazeteci-Yazar Faik Bulut ve Gazeteci-Yazar Mustafa Yalçıner’in konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi. Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) tarafından Londra Toplum Merkezi’nde 22 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen panele yoğun ilgi vardı.

Arif Bektaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Türkiye’de Güncel Gelişmeler ve Seçimler” başlıklı panelde konuşmacılar Türkiye’nin hızla değişen gündemi ve seçim güvenliği konusundaki izlenimlerini paylaştı.

Yazar Faik Bulut, konuşmasına seçim çalışmaları ve güvenliği bakımından muhalefet ile iktidar arasındaki eşitsiz duruma dikkat çekerek başladı. Bulut muhalefetin “AKP’nin ordusu, AKP’nin polisi ve valisi” şeklinde kolluk ve bürokrasinin gücünü kullanan, parti ile devletin iç içe geçtiği bir yapı ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Faik Bulut seçim rüzgarının değişimden yana estiğini gözlemlediğini, ancak seçimlere kadar muhalefeti sindirmeye dönük saldırıların artarak devam edeceğini düşündüğünü belirtti. Muhalefetin türlü provokasyonlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çantasından çıkabilecek “olumsuz sürprizler” karşısında hazırlıklı olması gerektiğini belirten Bulut ayrıca Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi durumunda devir teslim süreci konusunda da bazı endişeleri olduğunu dile getirdi.

Bulut söz konusu ihtimallerin “halkın kalabalık kitleler şeklinde bir araya gelmesiyle defedilebileceği” yönünde umutlu olduğunu ve muhalif seslere açık kararsızlar ile değişim isteyen kitlelerin örgütlenmesiyle bunun pekala mümkün olduğunu belirtti.

“EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINA ÖNEMLİ ROL DÜŞÜYOR”

Mustafa Yalçıner de ülkenin kaderini etkileyecek önemde, daha öncekilerden farklı bir seçimin yaklaşmakta olduğuna dikkat çekti ve “Bu normal bir seçim değil” dedi.

Yalçıner, buna karşın konserlerin bile yasaklandığı şu dönemde, seçimlerin muhalefet tarafından kazanılması durumunda, hiç değilse grevlerin yapılabileceği bir nefes alma imkanı sunabileceğini düşündüğünü söyledi.

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçiminde önde görünüyor olmasına karşın hiçbir şeyin henüz kesin olmadığını vurgulayan Mustafa Yalçıner, önümüzdeki süreçte tehlikeler bulunduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kaybettikten sonra kolaylıkla “Haydi biz gidiyoruz” diyebilecek bir pozisyonda olmadığını söyleyen Yalçıner bu konuda Emek ve Özgürlük İttifakına önemli bir rol düştüğünü belirtti.

Faik Bulut ve Mustafa Yalçıner’in konuşmalarının ardından söz alan Emek ve Özgürlük İttifakı Britanya seçim koordinasyonu temsilcisi Onur Kartal, bir önceki genel seçimlerde Britanya’da yaşayan seçmenlerin seçime katılım oranının yüzde 40 olduğunu söyledi ve bu oranın artması için yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek Britanya’daki seçmenlere oy kullanma çağrısı yaptı

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.