İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA UK) başkanı Fahri Zihni, görevinden ayrıldığını duyurdu.
Geçtiğimiz yıl Mart ayında düzenlenen genel kurulda, Fahri Zihni 24 oy alan Ayşe Osman’ı bir oyla geride bırakmıştı ve 1983’te kurulan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin 14. başkanlığına getirilmiştir.
2 Nisan Pazar günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uzun yıllar üstlendiği Ambargoculular ve Konsey’in başkanlığından ayrıldığını açıkladı.
Zihni şu açıklamayı yaptı:
‘‘Birçoğunuzun farkında olacağı gibi, uzun bir süredir, 2010’dan itibaren Ambargolular’ın Haznedarı ve Başkanı olarak hizmet verdim. Sadece 2013-15 arasında 18 aylık bir ara vermiştim. Bu benim için hayat değiştiren bir 12 yıl oldu ve eminim Ambargoed’da benzer pozisyonlarda olan birçok meslektaşım bana katılıyor.
Bir süre önce, mevcut görevlerinden ayrılma isteklerini dile getiren Sekreter Muhsin Mustafa ve Sayman James Clements ile birlikte başkanlık görevimden emekli olma zamanının geldiğine karar verdim. Üç hafta önce zaten görevlerimi meslektaşlarıma devretmiştim. Bu, yeni fikirlere ve enerjiye sahip yeni insanlara Ambargoluları sürmek için bir fırsat verecektir.
Bu vesileyle, Kuzey Kıbrıs ve İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin ve Kuzey Kıbrıs’taki İngiliz gurbetçilerin insan haklarını savunmak için bu süre zarfında projelerimizin başarısına inanılmaz katkı sağlayan onlarca kişiye teşekkür etmek istiyorum. Bu katkıda bulunanlar arasında açıkça Ambargoed! ama aynı zamanda dünyanın birçok yerinden bireysel olarak veya diğer Sivil Toplum Örgütlerinin üyeleri olarak diğerleri. Bu çok büyük bir liste olacağı için isimlerini listelemeye bile başlamayacağım ve oldukça yanlış olacak bazı hayati isimleri dışarıda bırakmak zorundayım.
Birçoğunuz geçen yıl CTCA Başkanı seçildiğimin de haberdarsınız. Bu, kendime ve yeni ekibime üye 20 harika Kıbrıs Türk Derneği’nin işleyişini anlama ve katkıda bulunma fırsatı bulduğum, gerçekten heyecan verici ve ödüllendirici bir roldü. Hayatlarını gerçekten başkalarına yardım etmeye adamış insanlar tarafından yönetilirler. Hayran kalacak çok şey var. Yaşlı insanlar da dahil olmak üzere topluluğumuzdaki ihtiyaç sahipleri için çok şey yapıyorlar ve çocuklarımızın eğitim ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve genel destek sağlıyorlar.
Ne yazık ki sağlık nedenlerinden dolayı ben de CTCA’yı ekipteki meslektaşlarımın yetenekli ellerine bırakmak zorunda kaldım. Sağlık sorunlarım kesinlikle ciddi değil ama Londra’dan çok uzakta yaşadığım için sık seyahat etmek benim için biraz zorlaştı.’’