kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
STERLIN
40,7344
BITCOIN
$64.756
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

ULEZ’e karşı çıkan Londralı Türk, kasıtlı olarak kameraları kandırmaya çalışıyor

ULEZ’e karşı çıkan Londralı Türk, kasıtlı olarak kameraları kandırmaya çalışıyor
14.03.2023
0
A+
A-

My London’nın haberine göre, ULEZ genişlemesine öfkeli bir serbest meslek sahibi esnaf, kasten kameraları çelmek için plakası sırtına bağlı olarak dolaşmaya başladı ve para cezalarını uygulayanların başını ağrıtıyor. 

Engin Çoban, geçen yıl ULEZ sınırını Londra’nın güneydoğusundaki Catford’daki evine kadar genişletmenin kendisini çok etkileyeceğini söylüyor.

38 yıldır orada yaşayan ve bir tamirci olan 48 yaşındaki Çoban, sınırın şu anda yaşadığı yerden sadece 100 metre uzakta olduğunu ve bu nedenle uyumsuzluk nedeniyle günlük 12,50 sterlinlik ücretin etkisini şimdiden hissettiğini söylüyor.

Araçların üçü de -bir minibüs, bir araba ve bir motosiklet- ULEZ uyumlu değil ve işini serbest tüccar olarak yürüten Engin, şimdiden Londra’nın merkezindeki ULEZ suçlamalarından çok etkilendi.

MyLondon’a şunları söyledi: “Mevcut ULEZ sınırından 100 metre uzakta yaşıyorum, mevcut sınır konduğunda iş yaklaşımımı tamamen değiştirmek zorunda kaldım. İş saatlerim kapsamında yaklaşık yüzde 90’ını Londra’nın merkezinde çalışıyordum. Daha önce ULEZ sınırı geldiğinde, yerel bölgeme daha yakın işlerde çalışmaya karar verdiğimde bunu değiştirdim. Bir ULEZ ücreti için 12,50 sterlin ve ardından trafik sıkışıklığı ücretleri alındıktan sonra, saatte 40 sterlin ücret alıyorum, bedava çalışıyor olacağım. Ama şimdi, yeni sınır benim yerel bölgemi içerecek, şimdi ne yapacağım? Londra’dan taşınmak mı? 12,50 Sterlin ödemek istemediğim için 16 yılda oluşturduğum bir müşteri tabanımı bırakmak mı?”

48 yaşındaki Çoban, 2 Mart’tan kendince yarattığı yöntemi kullanarak ‘barışçıl bir şekilde protesto ediyor’ ve inceleme sırasında iptal edilmesi gereken bir para cezasını tetikleyerek TfL’nin daha fazla çalışmasına neden olmayı amaçlıyor. “Onlar benim hayatımı zorlaştırırken neden onların [ULEZ’de çalışanların] hayatlarını kolaylaştıralım?”

“ULEZ kameralarını parçalamaktan bahseden insanlar gördüm ama yasa dışı bir şey yapmak istemiyorum. Ancak bu değişiklikler geçimimi mahvediyor, bu yüzden hayatlarını biraz daha zorlaştırmama izin verin diye düşündüm. Bilgisayar artık plakayı tanıyor ama binlerce kişinin sisteme katılıp sistemi alt edip benim yaptığımın aynısını yaptığını hayal edin.”

Durumun gerçekliğinden bahseden Engin, tek gelir kaynağının bu olduğu için işini sürdürmek için başka bir araç alması gerektiğini, ancak yeni bir uyumlu minibüsün yaklaşık 12.500 sterline mal olacağını da sözlerine ekliyor. “İkinci el uyumlu araçların maliyeti de arttı” diye ekliyor.

Engin, mücadele ederken son 16 yıldır müşterileri için fiyatlarını yükseltmediğini söylüyor ve ekliyor: “Çabalıyorum, dürüst bir insanım, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Fiyatlarımı yükseltirsem sorunu ilerletiyor ve sorunun bir parçası oluyormuşum gibi hissediyorum. Bunun kimseye faydası yok.”

MESELE KİRLİLİK DEĞİL, PARA

İdeal durumunun nasıl olacağını anlatan Engin, “ULEZ sahte bir vergi, mesele kirlilik değil, para, benim ideal dünyamda ULEZ tamamen ortadan kalkardı” diyor. Engin, henüz ULEZ cezası almadığını söylüyor.

Londra Belediye Başkanı’nın bir sözcüsü şunları söyledi: “Her yıl yaklaşık 4bin Londralı zehirli hava nedeniyle erken ölüyor ve en fazla ölüm Londra’nın dış ilçelerinde hava kirliliğine bağlanabilir. ULEZ’in Londra dışına genişletilmesi, beş milyon Londra’nın daha nefes almasına yardımcı olacak. daha temiz hava ve Londralıların sağlığını iyileştirin.”

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.