kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5150
EURO
34,8570
STERLIN
40,5161
BITCOIN
$66.274
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Day-Mer :Irkçılığa ve hayat pahalılığına karşı verilen mücadelede yerimizi alalım

Day-Mer :Irkçılığa ve hayat pahalılığına karşı verilen mücadelede yerimizi alalım
13.03.2023
0
A+
A-

Koordineli olarak greve çıkan 500 binden fazla işçi ve kamu emekçisi 15 Mart’ta, ırkçılığa karşı mücadele edenler 18 Mart’ta alanlara çıkmaya hazırlanıyor.

Başta gıda olmak üzere temel tüketim ürünlerinin fiyatları her ay yeni rekorlar kırıyor. Aldığımız maaş veya yardımlar; yiyecek, yakacak, kira ve ulaşım giderlerimizi karşılamaya yetmiyor. Her ay yeni rekorlar kıran enflasyon ve artan fiyatlar nedeniyle İngiltere’de her çalışan beş kişiden biri aç kalmamak için gıda bankalarından beslenmek zorunda kalıyor. Çalışanların dahi hızla yoksullaştığı İngiltere’de hemen hemen her işkolundan işçiler geçen yazdan buyana grevler gerçekleştiriyor. Yaşanılabilir bir ücret ve insanca çalışma koşulları için mücadele eden işçiler ve kamu emekçileri, maliye bakanının yeni bütçeyi açıklayacağı 15 Mart’ta koordineli olarak bir kez daha greve çıkacak. Koordineli grev; 250 bin Öğretmen, 150 bin kamu çalışanı, 70 bin üniversite ve kolej öğretim görevlisi, 48 bin pratisyen hekim ve en az bin 500 metro çalışanın katılımı ile gerçekleşecek. Yarım milyondan fazla işçi ve kamu çalışanı grevin yanı sıra o gün ülkenin dört bir tarafında da düzenledikleri gösteri ve yürüyüşlerle alanlara çıkacaklar. Greve çıkan işçilerin ve kamu çalışanlarının haklarını alması, hem kendimizin hem çocuklarımızın yararlandığı hizmetlerin kalitesini, hem de bizlerin yaşam standartlarını arttıracak. Örgütlü olarak kazanılan haklar sadece greve çıkan işçi ve emekçilerin değil hepimizin kazanımı olacak.

İşçi ve emekçilerin, göçmenlerin, demokratik hak ve adalet talep edenlerin mücadelesini bastırmak için her ay yeni bir düzenleme ve yasa çıkartarak, gösteri ve yürüyüşleri suç kapsamına alan hükümet, ırkçı ve ayrımcı politika ve söylemlerini bu hafta parlamentoya sunduğu ‘İllegal Göçmenlik Yasa Tasarısı’ (Illegal Migration Bill) ile zirveye çıkardı. Kendisi de bir göçmen olan İçişleri Bakanı Suella Braverman görevi devraldığından buyana göçmenliği suç kapsamına almaya çalışıyor. Braverman’da zirve noktasına çıkan muhafazakarların göçmenlik karşıtı politika ve uygulamalarından güç alan ırkçı ve faşistler, ilticacıların tutulduğu otelleri kuşatmaya alıyor. Göçmenlerin yaşadığı semtler de ve mahalleleri baskı altına almaya çalışıyor. Muhafazakarlar, yerli ve göçmen emekçilerin ortak mücadelesini bölmek ve politik bir tercih olarak uygulamaya devam ettikleri kemer sıkma politikalarının faturasını göçmenlere çıkartmak için ırkçı ve faşistlere yeniden örgütlenebilmeleri için zemin hazırlıyor. 1930’lı yılların Almanya’sında Nazilerin söylemlerini anımsatan Braverman’ın kışkırtmalarından cesaret bulan İngiltere’nin ırkçı ve faşist partileri Patriotic Alternative adıyla örgütlenmeye başladı. Hem kendi hem de çocuklarımızın geleceği için ırkçılara, faşistlere ve Muhafazakar Hükümet’e karşı sokaklarda yürütülen mücadelede yerimizi almaktan başka seçeneğimiz yok.

Bir parçası olduğumuz İngiltere işçi sınıfının ücret ve çalışma koşullarını iyileştirmek talebiyle yapacağı koordineli grev günü düzenlediği yürüyüş ve Birleşmiş Milletlerin, Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü kapsamında düzenlediği yürüyüşte yerlerimizi alalım. Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkalım.

Yürüyüşler:

15 Mart Çarşamba, Koordineli Grev

Buluşma Yeri ve Saati: Embankment 12.00

Yürüyüş Güzergâhı: Embankment – Downing Street – Trafalgar Meydanı

18 Mart Irkçılık ve Ayrımcılık Karşıtı Yürüyüş

Buluşma Yeri ve Saati: BBC’nin önü 12.00

Yürüyüş Güzergâhı: BBC – Piccadilly Circus- Trafalgar Meydanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.