kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5870
EURO
35,0160
STERLIN
40,8279
BITCOIN
$64.380
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Stoke Newington’daki camilere İslamofobik mektuplar geldi

Stoke Newington’daki camilere İslamofobik mektuplar geldi
21.02.2023
0
A+
A-

Londra’daki en az iki cami, Türkiye-Suriye depremlerinin ardından İslamofobik mektuplar aldı. Hackney’deki Mescid-i Ramazan Camii’nin başkanı Erkin Güney’e ulaşan mektubun yazarı, facianın görüntülerini görünce “gülmekten kendilerini alamadıklarını” söyledi.

Üç çocuk babası olan Erkin Güney, mektubu okuduktan sonra “midesinin bulandığını” söyledi. Depremler 40.000’den fazla can aldı ve bazı kasabalarda binaların %80’i moloza döndü.

İsimsiz mektup, “ne kadar çok Müslüman acı çekerse o kadar iyi” diyerek “daha fazla ölüm” diledi. Mektupta şu ifadeler kullanıldı: “Enkazdan çıkarılan insanları izlerken gülümsemeden duramadım, bazıları öldü, bazıları ne yazık ki hala yaşıyor.” Afette tüm ailelerin hayatını kaybettiği haberinden “rahatlığını” dile getirdi ve bölgede bir deprem daha olmasını diledi.

Shacklewell Lane Camii olarak da bilinen camiden sevk edilen 300 yardım kutusunu yöneten Güney, yüzlerce destek mesajı aldığını söyledi.

Güney şöyle devam etti: ‘‘Birinci satırıcı okurken büyük bir üzüntü duydum ancak kinci satırı okuyunca durdum ve bunun çok nefret dolu bir mesaj olduğunu anladım. Kelimeler için kayboldum, midemi bulandırdı. Hepimiz hala şok ve keder içindeyiz. Birinin böyle bir zehri formüle etmek için gününü nasıl harcadığını anlayamıyorum. Kalbinde çok fazla nefret olması ve karanlık bir çukurda olması gerektiği için sadece o kişi için dua ediyorum.”

Büyükşehir Polisi, Stoke Newington’daki başka bir caminin de ırkçı ve İslamofobik dil içeren bir mektup aldığını doğruladı.Kuvvet, herhangi bir tutuklama yapılmadığını ancak soruşturmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.