kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5183
EURO
34,7860
STERLIN
40,4829
BITCOIN
$66.678
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere yardım kampanyası başlattı

13.02.2023
0
A+
A-

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Türkiye’de meydana gelen deprem faciasının ardından İngiltere’de de yardım kampanyaları başlatıldı.

Bu yardım kampanyalarından biri ise Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere tarafından yürütülüyor.  Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere öncülüğünde İngiltere Kıbrıs Türk Mehmetçik Cemiyeti ve Barnet Liginde yer alan Mehmetçik FC yardım kampanyası başlattı. Ortaklaşa yürütülen yardım çalışmasında ihtiyaç malzemeleri gibi ürünler toplanarak Türkiye’ye gönderildi ve gönderilmeye devam ediyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Türkiye’deki deprem felaketinden etkilenenler için yardım seferberliği başlatıldı.

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi sonrası yurtdışındaki birçok ülkede depremzedeler için yardım seferberliği başladı. İngiltere’nin başkenti Londra’da deprem felaketinden etkilenenler için başlatılan yardım seferberliği ile çok sayıda ihtiyaç malzemesi toplandı. Yardımların içerisinde kıyafet, bebek bezi ve hijyenik ürünler gibi önemli malzemeler bulunuyor. Yardım malzemeleri, Londra’dan tıra yüklenerek deprem bölgesine ulaştırıldı. Bu hafta için ise ihtiyaçlar tekrar gönderileceği belirtildi. 

Yardım kampanyasının koordinasyon çalışması KTGAB Asbaşkanı İsmayil İbrahim ve Mehmetçik FC Genel sekreteri Özel Sarı ve İngiltere Kıbrıs Türk Mehmetçik Cemiyeti yönetim üyesi Ufuk Hasan tarafından yürütülüyor. Bağış noktası ise İngiltere Kıbrıs Türk Mehmetçik Cemiyeti ve Barnet Ligi Başkanı Serdar Sarı ve Mehmetçik FC Başkanı Hamide Sarı’nın sağladığı imkanlar neticesinde 1 Stop Mot Centre’de yer alıyor.

Açıklamada bulunan KTGAB Başkanı Nafiya Horozoğlu, şimdiye kadar Türkiye’de depremden etkilenen bölgelere 7 van gönderildiğini ve 13 Şubat Pazartesi günü ise Hatay’a 2 van daha eşya dolusu gönderildiğini aktardı. Horozoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta bulunan dernekler ile de işbirliği halinde olduklarını da ekleyerek, Kuzey Kıbrıs üzerinden de kampanyalara destek verip Türkiye’ye yardımlarla gönderileceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.