kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4281
EURO
34,4490
STERLIN
40,3270
BITCOIN
$62.960
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Eski sevgilisini takip etmek için Amazon Alexa’yı kullandı ve otoyolda intihar girişiminde arabasına çarptı

Eski sevgilisini takip etmek için Amazon Alexa’yı kullandı ve otoyolda intihar girişiminde arabasına çarptı

Eski kız arkadaşının evini “dinlemek” için Amazon Alexa cihazını kullanan adam hapisten kurtuldu.

Hassan Mehmet, eski kız arkadaşı Shelby Laidlaw’ı asitli saldırıda çirkinleştirmekle tehdit etmiş, yeni erkek arkadaşını bıçaklayacağını ve Jaguar’ına otoyolda intihar girişiminde bulunurken kasten kaza yaptıktan sonra dişlerini çekmek istediğini söylemişti.

35 yaşındaki, Old Bailey’de takip ve tehlikeli araç kullanma da dahil olmak üzere uzun bir suç kataloğu suçunu kabul etti ve ertelenmiş bir hapis cezasına çarptırıldı.

Savcı James Lachkovic, Old Bailey’e şunları söyledi: “21 Nisan’da Mehmet’in kendisiyle bir hastane ziyaretinde kendisine eşlik etmesine izin verdi. Daha sonra arabada bir erkek arkadaşına bıçak kullanmakla tehdit etti ve ona bıçağı gösterdi. O kadar korkmuştu ki, arabasını ödünç almasına izin verdi.”

“22 Nisan’da,” diye ekledi, “adresine geldi ve arabasıyla yola çıkmadan önce yüzüne asit atmakla tehdit etti. Aynı gün 118 mesaj gönderdi ve sonraki günlerde başka mesajlar gönderdi.”

Daily Mail’in haberine göre o günün ilerleyen saatlerinde Mehmet, M20 otoyolunda Bayan Laidlaw’ın arabasına kasıtlı olarak çarptı.

Polis olay yerine geldiğinde, Bayan Laidlaw ile ilişkisinin bozulması nedeniyle kendisini öldürmeye çalıştığını söyledi.

Geçen yıl 22 Temmuz’da nihayet gözaltına alınmadan önce, Bayan Laidlaw’a karşı suç işlediği iddiasıyla birçok kez tutuklandı ve polis kefaletiyle serbest bırakıldı. Bu süre zarfında, Bayan Laidlaw’ı gözetlemek için evindeki bir Amazon Alexa cihazını kullandı ve onu kısa mesaj ve Facebook mesajlarıyla bombardımana tuttu.

Mehmet’i savunan Manisha Knights, olay sırasında zihinsel olarak “çok, çok, çok” rahatsız olduğunu ve duygusal dengesiz kişilik bozukluğundan muzdarip olduğunu söyledi.

Mahkemeye “Akıl sağlığı kesinlikle düşüktü” dedi.

Yargıç Philip Katz, Mehmet’e şunları söyledi: “Bu, eşinize karşı Nisan, Haziran ve Temmuz 2022 arasında korkunç bir davranış biçimi.

“‘Sürekli mesajlaşıyor, arıyor, Facebook’ta mesajlaşıyor, Alexa ile onu gözetliyordun. Bu korkunç. Her şey sadece iğrenç bir davranış biçimi. Daha sonra, bencilce ve tehlikeli bir şey olan bir arabayla kendini öldürmeye çalıştığın anlaşılıyor. Günün sonunda, kişiliğinizle ilgili sorunların bir sonucu olarak dışarı çıkıp onu öldürecek türden bir birey olduğunuza dair endişelerim; Bununla ilgili korkularım, bana sunulan bilgilerle sona erdi.’

Mehmet iki yıl hapis cezasına çarptırıldı, iki yıl ertelendi ve hem takip emri hem de uzaklaştırma emri 10 yıl yürürlükte olacak.

12 ay boyunca araba kullanmaktan men edildi ve tekrar araba kullanabilmesi için ehliyet sınavına tekrar girmesi gerekecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.