kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4756
EURO
34,7626
STERLIN
40,6212
BITCOIN
$61.996
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’daki Türk restoranında büyük panik: 200 kişi apar topar hastaneye kaldırıldı

Londra’daki Türk restoranında büyük panik: 200 kişi apar topar hastaneye kaldırıldı
23.12.2022
0
A+
A-

Londra’da bir Türk restoranında düzenlenen Noel yemeğinde onarca konuğun aniden baygınlık geçirmesiyle büyük panik yaşandı. İlk başta kalabalığın yemeklerden zehirlendiği sanıldı ama durumun nedeni daha sonra anlaşıldı.

Londra’daki   Türk restoranında düzenlenen Noel yemeği kabusa dönüştü.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, başkent Londra’nın doğusundaki Chingford bölgesinde Türk yemeklerinin servis edildiği bir restoranda Noel partisine katılan onlarca kişi aniden hastalandı. Yaklaşık 200 kişi mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

İlk başta kalabalığın yemeklerden zehirlendiği sanıldı ancak gerçek daha sonra anlaşıldı. Noel partisine katılanların karbon monoksit zehirlenmesi geçirdiği bildirildi.

HASTANELERDE OKSİJEN KRİZİ ALARMI

Tam da Noel arifesinde ve İngiltere’de sağlık hizmetlerinde binlerce kişinin greve gittiği bir dönemde yaşanan olay nedeniyle bölgedeki hastaneler yeterli oksijen desteği bulmakta zorlandı. Bir hastane kaynağı, ellerindeki oksijenin tükenmeye başladığını bildirdi.

Türk restoranı olayla ilgili açıklama yapmazken, restorandaki bir sızıntının karbon monoksit zehirlenmesine yol açtığı sanılıyor. Bir restoran çalışanı, Noel yemeğine katılanların aniden baygınlık geçirmesi üzerine hemen ambulans çağırdıklarını ve konukları farklı hastanelere gönderdiklerini söyledi.

İş yemeği olduğu belirtilen Noel etkinliğine katılanlardan birinin kızı da Twitter’da, “Annem dahil çok sayıda kişi bir tür karbon monoksit sızıntısından etkilenmiş. Annemin kalp çarpıntısı, baş dönmesi ve baygınlık gibi belirtileri var. Kanında çok yüksek düzeyde karbon monoksit bulundu. Çok daha kötü de olabilirdi” dedi.

İngiltere’de binlerce sağlık çalışanı ve ambulans görevlisinin greve gitmesi nedeniyle sağlık hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanıyor. Yetkililer halkı Noel kutlamalarında dikkatli olma ve fazla alkol tüketmeme konusunda uyarıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.