kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5577
EURO
34,8540
STERLIN
40,5757
BITCOIN
$64.072
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Kuzey Kıbrıs ve Türkiye turizmi İngiltere’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs ve Türkiye turizmi İngiltere’de tanıtılıyor
07.11.2022
0
A+
A-

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından Londra Dünya Turizm Fuarı ‘World Travel Market’ (WTM) Excel Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 7- 9 Kasım tarihleri arasında Londra’da düzenlenen World Travel Market 2022 Turizm Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs ve Türkiye standları da yer aldı.

Dünyanın ikinci büyük turizm fuarı olarak kabul edilen WTM, Excel Fuar Merkezi’nde dünya turizm sektörünün önde gelen temsilcilerini ağırladı. Fuarın ilk günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Fuarda KKTC Standını ziyaret ederek, Kuzey Kıbrıs turizmi hakkında bilgi aldılar. 

Bu yıl 43 üncü yılı olan 2022 Dünya Turizm Fuarı (WTM) geçmiş yıllarda olduğu gibi Londra’nın Docklands bölgesi Excel fuar alanında yer alıyor. 182 ülkeden yaklaşık 5,000 firmanın katılacağı fuarı 51,000 turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

ITB Berlin fuarından sonra, dünyanın ikinci büyük fuarı olarak tanımlanan WTM’ın en önemli özellikleri, bir sonraki yılda ülkeler ve büyük tur operatörleri tarafından izlenecek turizm poletikalarının belirlenmesi, turizm ürünlerinin (iş, eğitim, kültür, sağlık, seyahat ve teknolojisi) aynı alanda turizm profesyonelleri tarafından sergileme olanağı oluşturmasıdır.

Fuarın bir başka özelliği de fuar bünyesinde yapılan ve birçok sektör profesyonellerinin gerek konuşmacı gerekse izleyici olarak katıldığı turizm sektörünün durumu ve geleceği konularında düzenlenen önemli seminar, panel, workshop gibi etkinliklerin yer almasıdır.

KKTC  ve Türkiye standı, her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanının Avrupa ve Akdeniz holinde bulundu. KKTC standında bu yıl modern bir konsept üzerinde Ülkemiz turizmni yansıtan posterler ile tanıtıldı. Turizm paydaşlarının da katıldığı fuarda ülke tanıtımının yanı sıra ülkemişze özgü lezzetlerin ikramı da yapılarak, standı ziyaret eden misafirlerin kültürel lezzetlerimizi tatması sağlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İngiltere’den Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısına ilişkin, “Bu sene için biz çok iddialı bir hedef koymuştuk. 3,5 milyon gibi bir iddiamız vardı. İnşallah yıl sonunda, 2022 sonunda bu 3,5 milyon hedefini yakalamış olacağız.” dedi.

Ersoy, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen WTM 2022 (Dünya Seyahat Pazarı) Uluslararası Turizm Fuarı’na katılarak, Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı stantları ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Turizm Bakanı Ersoy ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Turizm Fuarında KKTC standını ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile bir araya gelerek, görüştü. Tatar, Ersoy’a, Kuzey Kıbrıs turizminin tanıtılmasında KKTC’ye verilen destekten ötürü teşekkür etti, KKTC’nin bölgesinde parlayan bir yıldız ve destinasyon olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Türkiye Turizm Bakanı Ersoy, Kuzey Kıbrıs standını ziyaret etti. Burada KKTC  Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşen Ersoy, Kuzey Kıbrıs turizminin tanıtımına ve KKTC’nin çalışmalarına destek verdiklerini kaydetti. Ersoy, Türkiye olarak KKTC’ye desteği sürdüreceklerini ifade etti. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar da, Ersoy’a teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda olduğu gibi turizm alanında da KKTC’ye desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Tatar, KKTC’nin tanıtım faaliyetlerinde Türkiye’nin desteğinin önemli olduğunu ifade ederek, geleceğe yönelik adımların umut verici olduğunu söylTatar, turizm alanında yatırımların ve yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini, doğru yatırımların ülkeye gelmesinin en önemli temennisi olduğunu kaydetti.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.