Açık Gazete 18’ini kutladığı Sedat-Ezo Sarıcı konseri çoşkulu geçti. Açık Gazete, 18’inci yaşını müzisyen Sedat Sarıcı ve Ezo Sarıcı “Baba Gız Kuşak Çatışması” başlığıyla verdiği konserde kutladı. Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde 6 Kasım’da yapılan konsere toplumun farklı kesimlerinden 100’e yakın katılım oldu.
ESKİOĞLU: BAĞIMSIZIZ AMA ÖZGÜR DEĞİLİZ
Açık Gazete’nin editörü Faruk Eskioğlu, konuşmasında şöyle konuştu:
“Bağımsız Türkçe bir gazete olarak şimdiye kadar ayakta kalmayı başardık. Ne yazık ki özgür olduğumuzu söyleyemeyiz. Bize çizilen yasal çerçevenin sınırlarını zorlayarak yayın yapabiliyoruz. İktidarın kontrol ettiği medyanın dışında olduğumuz için hem maddi hem de manevi olarak bir kuşatmanın altındayız. Son olarak ‘sansür yasası’ ile sesimizi kısmayı deniyorlar. Bu direnişimizde okurlarımızı ve dostlarımızı yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
Bu konser hem bize moral hem de direniş gücü verdi” diyen Eskioğlu, “Sarıcı ailesi, DAY MER ve geceye destek olanlara ayrı ayrı teşekkür etti.
Eskioğlu, Sedat Sarıcı’nın toplumda tanınan bir müzisyen ve besteci olduğunu belirterek, “Toplumda binlerce gence müzik sevgisini aşılamış, onları eğitmiş bir müzisyendir. Aynı zamanda sayısı bir elin parmağı kadar olan ciddi bir müzik eleştirmenidir. Açık Gazete’deki köşe yazılarıyla iyi bir yazar olduğunu da kanıtladı” dedi. Eskioğlu, Ezo Sarıcı’yı da şöyle tanıttı:
“Ezo, müzisyen Suzan Beyazıt ve Sedat Sarıcı’nın kızı. Kraliyet Müzik Akademisi (Royal Academy of Music) 3. sınıfta keman eğitimi alıyor. 60 kişilik Apollo Philharmonic Orchestra’nın kurucusu. Son yıllarda oluşturdukları Trio Arisonto ile konserlerine devam ediyor. Eylül ayında İtalya’da yapılan uluslararası keman yarışmasında (Lipizer International Violin Competition) En Artistk Performans ödülünü aldı.”
‘BABA GIZ KONSER’
Salonun yüz oturumluk olmasına karşın Sedat ve Ezo Sarıcı belleklerde silinmeyecek çoşkulu bir konsere imza attı. “Baba Gız Kuşak Çatışması” başlığının çağrıştırdığı anlam gereği teşvik edici emsal niteliği taşıdığından birçok aile konseri çocuklarıyla birlikte izledi.
Piyano, klasik gitar ve bas ile solo olarak sahne alan müzisyenler çift gitar, çift basla ikili oluşturdular. Modern cazın müstesna örneklerinden türkülere, Cem Karaca’dan Karacaoğlan’a sınırsız genişlikte repertuar sunan baba kız müzisyen büyük alkış aldı, ayrıca Children of Sanchez ve Kardeşlik Türküsü’ünün çift bas düzenlemesi ilgiyle karşılandı. Gaziantep Yolunda ve Suzan Beyazıt bestesi Suriye Türküsü uzun süre alkış alan eserler oldu.