kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.992
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Osman Balıkçıoğlu’nun yeni oyunu ‘Elmanın Öteki Yarısı’ sahnelenecek

Osman Balıkçıoğlu’nun yeni oyunu ‘Elmanın Öteki Yarısı’ sahnelenecek
07.09.2022
0
A+
A-

BİRLEŞİK Krallık’ta yaşayan Türk toplumunun yakından tanıdığı usta tiyatrocu ve oyun yazarı Osman Balıkçıoğlu, ekibiyle birlikte hazırladığı müzikli komedi oyunu ‘Elmanın Öteki Yarısı’ ile tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

On yıllardır icra ettiği tiyatroculukla toplumumuza pek çok katkı sağlayan usta sanatçıya Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek verilecek. Ekim ayında yeni oyununu sahneye taşıyacak olan Balıkçıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen bir taleple, Balıkçıoğlu’nun yeni oyunu bakanlığın himayelerinde gerçekleşecek. Elmanın İki Yarısı adlı müzikli komedi oyunu 23 Ekim Pazar günü saat 15.00 ve 20.00’de Millfield Tiyatro’da izleyiciyle buluşacak.

Hayatı boyuncu Kıbrıs kültürü ve sanatı için mücadele eden, Kıbrıs Türk tiyatrosunu emek veren ve tam bir Kıbrıs sevdalısı olan Osman Balıkçıoğlu, Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu.

‘BALIKÇIOĞLU KABARE TİYATROSU, DOKUZ YILDIR SİZLERLE’

Balıkçıoğlu, 23 Ekim Pazar günü, tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan ‘Elmanın Öteki Yarısı’ müzikli komedi oyunu ile ilgili Londra Gazete’ye konuştu. Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu’nun dokuz yıldır İngiltere’deki Türkçe konuşan topluma Kıbrıs kültürünü içeren oyunlar sunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

‘‘Bundan iki buçuk yıl önce bu oyunu sergilemeye karar vermiştik hem de 60.sanat yılımı kutlayacaktık. Maalesef koronavirüs salgınından ötürü yapamadık. Bu arada birçok biletlerde satılmıştı oyun öncesinden, bazılarına bilet ücretlerini geri iade ettik, bazılarına da Ekim ayındaki tiyatro oyunumuz için bilet verdik. ‘Elmanın Öteki Yarısı’ müzikli oyunumuz şahsımın yazdığı bir oyundur. Müzik yönetmenliği görevini de müzik hocası Erkan Pastırmacıoğlu üstlendi, oyunumuzda ilk kez duyulacak birkaç tane orijinal bestesi de bulunmaktadır.

Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu, dokuz yıldır sizlerle, Kıbrıs kültürünü içeren oyunlar sunduk. Sizleri hem düşündürdük, hem de kahkahalarla güldürdük. Böylesine anlamlı sosyal bir hizmeti yerine getirirken, hayır kurumlarına da 40 bin pound’a yakın yardımlarda bulunduk. 23 Ekim Pazar günü, müzikli güldürüyü sunarak, üstlendiğimiz toplumsal görevi yine yerine getireceğiz. Bu sefer yardımlarımız buradaki Türk okullarımıza yapacağız. Henüz hangi okulla yapacağımız belirsiz, duruma göre bir destek sunulacaktır. Genelde iki bin pound’a kadar bağışta bulunuyoruz.’’

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDAN DESTEK

Müzikli tiyatro oyunun ana sponsoru olan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına değinen Balıkçıoğlu, ‘‘Bu bakanlık, kişisel olarak bana destek olmaya karar verdi. Nedenini bilmiyorum ama nerden duyduysalar benim yaptıklarımı, benimle temasa geçip destek sunmak istediklerini belirttiler. Sanatçı olarak bana değer vermek isteyen T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teklifini kabul ettim ve tiyatro oyunumuzun masrafları bakanlık tarafından karşılanacak. Oyunun protokolüne de Türkiye’den misafirlerimiz olacaktır. Buna yanı sıra TC Londra Büyükelçiliği, TC Londra Başkonsolosluğu ve KKTC Londra Temsilciliğine de davetler gönderildi. TC Londra Başkonsolosu da katılacağını teyit etti ’’dedi.

Yaklaşık üç yıldır herkesin merakla beklediği tiyatro oyunun konusu ile ilgili bilgi veren Balıkçıoğlu, şu ifadeyi kullandı:

‘‘Bir yaşlı çiftimiz var ve adam tekerlekli sandalyededir. Onların arasında geçen bir ilişkiyi yansıtacağız. Bu çiftimizin bir de oğullu var. Oğullu da eşi ile geçinemiyor ve onların arasında çekişmeler oluyor. Bu arada Kıbrıs’tan bir akrabaları gelir, ‘Kıbrıs’tan usandık bıktık ’diyerek. Sonra bakıyorlar burası Kıbrıs’tan daha kötü, ‘Aman ben memleketime’ döneceğim der ve böyle bir hikâye devam eder.’’

BİLETLER VE DAHA FAZLA BİLGİ

Balıkçıoğlu, eğlenceli ve yerinizde duramayıp oynayacağınız müzikli komedi oyunu için ‘‘Biletler tükenmeden hemen biletlerinizi alın ve böylesi güzel girişimi hep birlikte destekleyin’’ çağrısında bulundu.

Tiyatro biletleri kişi başı 15 pound. Bilet veya ödeme bilgileri için daha fazla bilgi talep ediyorsanız eğer, Osman Balıkçıoğlu ile iletişime geçebilirsiniz. osmanbalikcioglu@yahoo.co.uk adresinden e-posta gönderin veya 0798 518 4160 numaralı telefonundan kendisini arayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Dursun Onay says:

    Tebrik ederim hepinizi, Cok dusundurucu, nese ve guldurusu bol olsun.