Site icon Londra Gazete

Kıbrıslı Türk gençlerden İngiltere çıkartması (video)

15 Kasım 2014 tarihinde Londra’da kurulan Kıbrıslı Türk Gençliği (KTG) dün akşam seçkin davetlilerin katıldığı bir resepsiyonla basına tanıtıldı.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cAEiNLFHHqI[/youtube]

 

Resepsiyona katılamayan KKTC devlet zirvesinin de yoğun ilgi gösterdiği resepsiyona Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başta olmak üzere Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Dışişleri Bakanı Nami Özdil, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve değişik partilerden çok sayıda tebrik mesajları okundu.

KKTC DIşişleri Bakanı Özdil Nami’nin KTG’ye yolladığı mesajı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en genç milletvekili ünvanına sahip olan TDP’li Zeki Çeler’in de aralarında bulunduğu tanıtım resepsiyonunda KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Eğitim ve Kültür Ateşesi Hasan Sarper Kortaylı, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, Londra’da farklı bölgelerin Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KTG Başkanı ve Biyomedikal Mühendisi Ülvan Özad

Kıbrıslı Türk Gençliği (KTG)’nin başkanlığını üstlenen Biyomedikal Mühendisi Ülvan Özad idealist ve eğitimli genç arkadaşlarıyla birlikte atılan bu ilk adıma büyük destek veren Euromed Maritime Ltd. şirketinin sahibi Hasan Gazi ve Londra Gazete’nin sahibi Yılmaz Özyiğit’e özellikle teşekkürlerini ifade etti. Özad “bu yolda bizleri destekleyen çok değerli büyüklerimiz var. Amacımız Kıbrıslı Türk gençlerini biraraya getirip, karşılıklı fikir alışverişleriyle daha ileriye gitmek ve sorunlarımızı bir an evvel çözmek için çalışmalar yapacağız.” dedi. Genç vekil konuklarla selfie resmi çeklimeyi de ihmal etmedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler kendi kamerasıyla davetlilerle selfie çekti.

 

Cumhuriyet Meclisi’nin en genç milletvekili ünvanına sahip Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler ise “bu akşam buraya bir milletvekili olarak değil; Kıbrıslı bir Türk Genci olarak katılıyorum. Bu akşam politikadan bahsetmeyeceğim. Hatta partimin adını dahi söylemeyeceğim. KTG’nin ihtiyaçlarını adaya aktarmalarını ve İngiltere’de yaşadıkları sorunlar birlikte çözmek adına bizlerle paylaşmalarını, çalışmalarını en etkili ve doğru şekilde yapmalarını diliyorum.” diye konuştu.

İngiltere Kraliyet Ailesi tarafından ödüllendirilen Kıbrıslı Türk Doktor Teoman Sırrı yaptığı konuşmayla salonda büyük kahkaha koparttı. Dr. Sırrı “evlenecekseniz yine kendi milletiniziden, kendi kültürünüzden birisiyle evlenin” mesajını verdi gençlere.

KTG ilk icraatları arasında “Kariyer Seminerleri” düzenleyerek kültürel aktivitelerle de yelpazesini gelilştirmeyi hedefliyor.

(Soldan sağa)Gönül Özcenk, Zeki Çeler ve Cihan Kayıkçı

Dilşad Hüdaverdioğlu Şenol – KKTC Londra Muavin Konsolosu

Gönül Özcenk – UCL Teknolojik Girişimcilik Mastır Öğrencisi

Üniversite öğrencisi Cihan Kayıkçı devletin zirvesinden gelen mesajları okudu.

TDP Milletvekili Zeki Çeler (solda) ve Euremed Maritime Ltd. Şirketi sahibi HAsan Gazi

Eğitim ve Kültür Ateşesi Hasan S. Kortaylı (solda) ve Prof. Dr. Mustafa Camgöz

Exit mobile version