kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5870
EURO
34,7196
STERLIN
40,4852
BITCOIN
$61.833
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

33. DAY-MER Kültür ve Sanat Festivali resepsiyonla başladı

16.06.2022
0
A+
A-

Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen DAY-MER Kültür ve Sanat Festivali bir resepsiyonla başladı. Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) Kültür ve Sanat Festivali resepsiyonu Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe çok sayıda sendikacı, politikacı, kampanya temsilcisinin yanı sıra DAY-MER üyeleri katıldı.

DAY-MER Başkanı Aslı Gül resepsiyon açılışında yaptığı konuşmada, 33 yıllık serüveni özetleyerek, festivalin bu kadar ilgi görmesinin en önemli sebeplerinden birinin yerli emekçilerle ve sendikalarla ortak bir mücadelenin ürünü haline gelmiş olması olduğunu söyledi.

Aslı Gül, hayat pahalılığının, ırkçılığın ve işçi ve emekçilere saldırıların artışına dikkat çekerek, 18 Haziran’da sendikaların düzenlediği “Daha İyisini Hakkediyoruz” yürüyüşüne katılma çağrısı yaptı.

Unity Sendikasını temsilen Oney Kasap, NUT temsilcisi, TUC temsilcisi, Demokratik Güç Birliği temsilcisi , politikacıların ve kampanya sözcülerinin de konuştuğu resepsiyonda DAY-MER Kadın korusu da sahne aldı.

Gökkuşağı Resim Grubu, kendilerini renkler, çizgiler ve duyguları ile ifade etmek isteyen kadınlara resim yapma fırsatı sunan DAY-MER Kadın Resim Grubu, pandemic öncesi başlatmış olduğu çalışmaları yeni katılımlarla devam ettirdiği aktarıldı. Belgin Özkurşun eğitmenliğinde çalışmalarını haftada iki güne çıkaran kadınlar, tuvale döktükleri hayallerini ve yeteneklerini resepsiyonda sergilendi.

DAY-MER bünyesinde kurulan Laps Fotoğraf Klübü’nün fotoğraf sergisinin açılışı da gerçekleşti. Londra Amatör Fotoğraf Topluluğu fotoğrafa gönül vermis bir grup tarafından beş yıl önce kuruldu. Atölye çalışmalarına DAY-MER çatısı altında, fotoğraf eğitimleri ise Yücel Erkan yönetiminde devam etmektedir. Verilen bilgilere göre, son beş yılda yaklaşık yüz kişi fotoğraf eğitimi aldı. Beş yıl boyunca çalışmalarına ara vermeden devam eden LAPS ‘‘Kentin Anlatılmayan Yüzü, Kadın’’ ve ‘‘Londra’da Kentsel Dönüşüm’’ konulu sergiler düzenlendi. LAPS, pandemic sonrasında yeni bir fotoğraf sergisi ile Day-Mer 33. Kültür ve Sanat Festivali programında yer aldı. Resepsiyon, DAY-MER gençliğinden Adar Uzun’un piyano resitali ile sona erdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.