kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
STERLIN
41,0271
BITCOIN
$70.351
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Daymer’den ‘Daha iyi bir yaşam’ yürüyüşüne çağırı

Daymer’den ‘Daha iyi bir yaşam’ yürüyüşüne çağırı
14.06.2022
0
A+
A-

İNGILTERE’DE sendikalar konferedasyonu 18 Haziran Cumartesi günü ‘daha iyi bir yaşam’ şiarıyla kitlesel bir yürüyüş düzenliyor. Londra’da faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi DAYMER, yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Daymer tarafından yayımlanan açıklama şöyle:

‘‘Ücretlerimiz hariç her şeyin fiyatının arttığı bir dönemden geçiyoruz.  Elektrik, gaz faturalarından, benzin, ulaşım, yiyecek ve giyime kadar her şeye zam geldi.  Tüketim fiyatlarına bağlı enflasyon Nisan verilerine göre  %9’u bulmuş durumda. Son bir yıl içinde tüketim fiyatlarına bağlı enflasyondaki bu artış ulusal istatiksel verilerin tutulmaya başlandığı Ocak 1997’den beri en yüksek rakam. Her şeye zam yapılıyor, her ay fiyatlar artıyor, enflasyon artıyor ama ücretlerimiz artmıyor.

Demiryollarından, havaalanında çalışanlara, temizlik işçilerinden postacılara kadar birçok sektörde sendikalar üyelerinin insanca yaşanabilir ücret artışı için, çalışma koşullarının ağırlaştırılmasına ve emeklilik haklarının gasp edilmesine karşı greve çıkıyorlar veya grevle sonuçlanacak olan grev oylamasına gidiyorlar.

İşte böylesi bir süreçte sendikaların bağlı olduğu Sendikalar Konferedasyonu TUC bir yürüyüş düzenliyor.

  • Her işçiye gerçek ücret zammı ve herkese yaşanabilir ücret
  • Tüm çalışanlara iş güvencesi ve saygı
  • Sıfır saat kontratlar yasaklansın, hak gaspları için kontrat değişikliği dayatmasına son verilsin, yeterli hastalık ödeneği sağlansın
  • İşyerlerinde ırkçılığa ve ayrımcılığa son verilsin
  • Enerji şirketlerinin vergileri artırılsın, gelirler faturalara indirim olarak yansıtılsın
  • Üniversal Credit ve sosyal yardımlar artırılsın
  • Sendikal ve toplu iş sözleşme hakları güçlendirilsin

‘Daha iyi bir yaşam!’ şiarıyla  düzenlenen yürüyüş,  18 Haziran Cumartesi günü saat 12’de BBC’nin önünde başlayacak  ve Parlemento’da son bulacak.  Grevler, grev dayanışmaları, eylemler, örgütlü ve kitlesel yürüyüşler ancak hükümet üzerinde baskı oluşturabilir ve taleplerimizin gerçekleşmesini sağlayabilir.  İşte bu nedenle Day-Mer olarak Kürt ve Türk kökenli göçmen emekçilerimizi  yerli ve diğer göçmen emekçilerle birlikte mücadele etmeye ve yürüyüşe katılmaya  çağırıyoruz.

Yürüyüş için buluşma yeri ve saati: Londra Toplum Merkezi (N17 6PY), 10.00 a.m.

Yürüyüş yeri ve saati: BBC Portland Place, 12.00.’’

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.