kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,1892
EURO
37,0932
STERLIN
44,5677
BITCOIN
$67.780
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
16°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

İki Türk oyuncu BBC ekranlarında

İki Türk oyuncu BBC ekranlarında

İNGILTERE’DE 26 Mayıs Perşembe akşamı BBC’de yayına giren ‘Pupil Referral Unit’ (PRU) adlı başarılı komedi dizisinde iki Türk oyuncu izleyiciyle yine buluştu. 20 yaşındaki Ceyhun Jaye Ersavaş, Halil adlı bir öğrenciyi, Ümit Ülgen de babası Berdan’ı canlandırıyor.

İngiltere’de ‘Pupil Referral Unit’ (PRU), başta davranış ve disiplin olmak üzere çeşitli sorunlar nedeniyle normal okullarda eğitim göremeyen gençlerin, öğrenim gördükleri eğitim kurumlarının adı. Dizinin başlıca dört karakteri Ceyhun Jaye Ersavaş’ın canlandırdığı Halil, Hanna, Jaeden ve Belle çok farklı karakterlere sahip 15 yaşındaki 4 genç ve tek ortak noktaları birlikte PRU’da okumak zorunda olmaları. Geçtiğimiz yıl dizinin 18 dakikalık ilk bölümü pilot olarak çekilmişti, ancak BBC yetkilileri yapımdan o kadar etkilendi ki, tüm bir sezonun çekilmesine karar vermişti. Başarılı kısa tek seferlik pilot çalışmasının ardından, Alex Tenenbaum ve Nathaniel Stevens tarafından yazılan 30 dakikalık dört bölümden oluşan tam bir dizi halinde bu yıl yer alıyor.

Geçen yıl PRU’nun oyuncu seçimini de yapan Leah Henry, oyuncu seçimi sürecinde İngiltere’deki Türk toplumundan büyük ilgi gördüklerini söylemişti ve “Türk kültürel mirası Londra’nın büyük bir parçası ve özellikle gençlere hitap edilen dizilerde pek anlatılmayan bir şey” demişti.

 

Ceyhun Ersavaş’ın oyuncu seçiminin ilk turunda gözüne çarptığını anlatan Henry “Eski okul üniformasını bile giymişti. Harikaydı. İkinci kez çağırdığımızda babasını canlandıran Ümit Ülgen’le karşılıklı oynattık ve kimyaları en başından beri müthişti” diye konuşmuştu. Leah Henry ayrıca Ersavaş’ın “Çok yetenekli, çok çalışkan, inanılmaz alçakgönüllü bir oyuncu olduğunu söylerken “Rolü almasında getirdiği bir kutu harika baklavanın etkisi olduğunu doğrulayamam da yalanlayamam da” diye şaka yapmıştı.

20 yaşındaki Ceyhun Ersavaş’ın annesi Kuzey Kıbrıs’ın Gazimağusa şehirinden yakınlarındaki bir köyden. Babası ise Samsunlu. Ancak Ersavaş, kendisini 7 yaşından bu yana Hintli üvey babasının büyüttüğünü söyledi ve “Doğu Londra’da yaşıyoruz, yani ilham alabileceğim gerçek bir kültürel karışımdan geliyorum” dedi. 5 yaşından bu yana oyuncu olmak istediğini belirten Ersavaş, oyunculuk eğitimi de aldığını anlatırken, PRU dışında bir de kısa filmde rol aldığını söyledi. Ceyhun Ersavaş ayrıca Türk halkını ve kültürünü İngiliz televizyonuna taşımış olmaktan gurur duyduğunu da vurguladı. Başarılı komedi Dizisi, 26 Mayıs Perşembe günü BBC Three’de saat 22:00’de yayınlandı ve tüm bölümleri BBC iPlayer’da bir kutu seti olarak izlenebiliyor.

Yeni bölümler ve diziye nasıl dahil olduğu anlatan genç oyuncu Ceyhun Jaye Ersavaş, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Komik ve daha önce yapılmamış bir şey. Her yaştan insanın izleyebileceği bir içerik var ve herkesi bir araya getiriyor.  Halil karakterim grubun en arsız ve pek de ciddi olmayanı. Diziyi izleyen herkes Halil karaketini benim ortak okuldaki halime çok benzetiyor. Dizi için çalışırken fark ettiğim bir diğer şey de, Halil’in ciddi bir durumda veya ciddi bir şey olduğunda ruh halini her zaman değiştirdiği ve her şeyi komik hale getirdiği, bu yüzden benim karakterimi oynamanın gerçekten eğlenceli olduğuydu. Role hazırlanmak için ortaokul deneyimlerime ve o anılara geri döndüm. Ayrıca okul günlerimden arkadaşlarımla konuşmayı ve o zamanki anılarını duymayı da severdim. Arkadaşlarımdan biri aslında bana ortaokula döndüğümde bir fotoğrafımı gönderdi, temelde Halil’in yaptığı gibi poz veriyordum! Halil’le aynı yaşta olan kuzenlerimle de konuştum ve birbirlerine nasıl davrandıklarını ve tepki verdiklerini gördüm ki bu da gerçekten yardımcı oldu.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.