kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
STERLIN
40,9430
BITCOIN
$70.357
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Day-Mer: ‘‘Gezi yargılanamaz, verilen cezalar kabul edilemez’’

Day-Mer: ‘‘Gezi yargılanamaz, verilen cezalar kabul edilemez’’
28.04.2022
0
A+
A-

LONDRA’DA faaliyet gösteren Türk-Kürt Dayanışma Merkezi Day-Mer,Gezi Parkı davasımahkûmiyetle sonuçlanmasının ardından basın açıklaması yayımladı. Day-Mer tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘‘2013 yılında gerçekleşen ve Türkiye tarihine bir halk direnişi olarak geçen Gezi direnişine önsaflarda katılanlara yönelik verilen cezaları kınıyoruz. Doğayı, çevreyi, demokratik hak veözgürlükleri savunmak için milyonlarca işçi ve emekçinin katıldığı Gezi direnişinin, Erdoğan ve AKP hükümetinde hala derin bir yara olduğu ve halkların birleşik mücadelesinden hala nasılkorktuklarının ispatıdır bu cezalar. Ve bu cezalarTürkiye’de bağımsız bir yargının olmadığının dabir kez daha kanıtıdır.Artan işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk, doğanın ve çevrenin talan edilmesi ve birçok sorununiyice derinleştiği bu süreçte Gezi davasına verilen bu ağır cezalar, gelişecek olan direnişin veortak mücadelenin önünü kesmek için de verilmiştir.

İKI YÜZLÜ AVRUPA DEVLETLERI

Demokrasi ve insan hakları söylemlerini dillerinden düşürmeyen Avrupa ülkeleri Türkiye’dekianti demokratik gidişat ve gelişmelerle ilgili üç maymunu oynamakta, ya da sadece kısa birkınama açıklaması ve çağrıdan öteye geçmeyerek hiçbir yaptırımdabulunmamaktadırlar.Bunun en çarpıcı örneği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM)Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılması kararını uygulamayan TayyipErdoğan’a karşı sessiz kalmalarında gördük. İngiltere başta olmaküzere Avrupa ülkeleriAİHM’nin aldığı kararların bir an önce uygulanması için sorumluluklarını yerine getirmeli,Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmaları başta olmak üzere, uluslararası hukuka aykırı tümanlaşmalar ve destekler iptal edilmelidir.

DEMOKRASI GÜÇLERININ YANINDAYIZ

Gezi döneminde yurt dışında birçok ülkedegösteri ve yürüyüşlerle Türkiye’deki bu mücadeleyedestek verilmiş ve talepleri savunulmuştu. Dün olduğu gibi bu günde Türkiye’de demokrasimücadelesi veren güçlerin yanındayız.Bu nedenle Day-Mer İngiltere’de yaşayan Kürt-Türkkökenli işçi ve emekçileri verilen bu haksız, adil olmayan cezalara karşı sessiz kalmamaya,yapılacak olan eylemlere katılmaya, yerli ilerici kesimlerle birlikte İngiliz hükümetinin kınama veyaptırım uygulamasına dönük baskıyı arttırmaya çağırıyoruz.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.