Site icon Londra Gazete

Öğretmenler günü kutlandı

 

Londra’da görev yapan Türkiyeli ve Kıbrıslı öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında buluştular.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Londra’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Türk okullarında yapılan kutlamaların yanısıra Yunus Emre Kültür merkezinde de kalabalık bir tören gerçekleştirildi.

İngiliz okullarında bulunan Türk öğretmenler ve Londra’da bulunan hafta sonu Türk okullarında görev yapan eğitimcilerin buluştuğu kutlama Türkiye ve KKTC Eğitim Müşavirlikleri tarafından düzenlendi. Etkinliğe Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Büyükelçilik Müşteşarı Orçun Başaran, Türkiye Eğitim Müşavir Vekili Necip Demirci ve KKTC Eğitim-Kültür Ataşesi Hasan Sarper Kortay ile çok sayıda eğitimci katıldı.

Kutlama konuşmalarında toplumun gelişiminde öğretmenlere önemli bir rol düştüğü vurgulanırken, hafta sonlarında eğitim veren Türk okullarına destek çağrısında bulunuldu. Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Mansur Işıkbol’un, Büyükelçi Bilgiç ve Müşavir Başaran’a ‘Öğretmen olmak’ isimli kitabını hediye ettiği etkinlik konuşmaların ardından davetlilere yapılan ikramlarla devam etti.

BAŞKONSOLOS’TAN KUTLAMA MESAJI

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar yayınladığı bir mesajla  Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Mesajında, Cumhuriyetin kısa sürede gerçekleştirdiği atılımlarda, fedakar öğretmenlerin müstesna bir yere sahip olduğunu ifade eden Yorulmazlar, eğitimcilerin ilkeleri, düşünceleri, yaşam biçimleri ve hayata bakışlarıyla toplumu doğrudan etkilediğini ve  biçimlendirilmesinde eşsiz bir rol üstlendiklerini vurguladı.

İngiltere’deki toplumumuzun hakettiği konuma ulaşması ve Türkiye’yle bağlarını sürdürmeleri konusunda da öğretmenlerimize çok önemli bir görev düştüğünü kaydeden Başkonsolos mesajını “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” ünvanı verilişi vesilesiyle kutladığımız Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle tebrik ediyorum” diyerek bitirdi.

 

 

Exit mobile version