kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.886
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Day-Mer’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Day-Mer’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği
01.03.2022
0
A+
A-

DAY-MER, Dünya emekçi kadınlar günü olan 8 Mart için etkinlik düzenliyor. Day-Mer’de bu yıl düzenlenecek olan 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinliği 5 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek.

Düzenlecek etkinlik hakkında Day-Mer şu açıklamayı yaptı:

“COVID-19 salgını son iki yıldır pek çok şeyi ya sonlandırdı ya da askıya aldı. Ancak kadınların takviminde Dünya Emekçi Kadınlar Günü dayanışmasını dünden daha zorunlu bir hale getirdi. Pandemi, evde eğitimin ve evden çalışmanın yarattığı zorluklar ile, iş kayıplarından ve aile içi istismarın artmasına kadar kadınların hali hazırda yaşadığı zorlukları daha da katmerleştirdi.

Taleplerimiz: Kadınlar İçin adil fırsatlar yaratılsın, İklim politikasında ortak görev olarak cinsiyet eşitliği, Eşit işe eşit ücret, Çocuk bakımı, yaşlı bakımı hizmeti veren insanlara yaşanabilir geçim ücreti ödenmesi, Ücretsiz ev işi ve bakım işlerinin tüm cinsiyetler için belirgin bir şekilde teşvik edilmesi, Ücretsiz sağlık, eğitim ve barınma hakkı sağlanması, İşyerlerinde şiddet, taciz ve mobbingin son bulması, İşyerlerinde ücretsiz kreşlerin açılması, Patronların ve onların siyasi temsilcilerinin haksızlıklarına, şiddet uygulayan erkeklerin ve onları kollayanların zorbalıklarına dur diyeceğiz. Biz tüm bu sorunların çözümüne yönelik, yıllardır koruduğumuz ve büyüttüğümüz “dayanışma” ruhuyla, taleplerimizi 8 Mart’ta geniş bir katılımla bir araya gelerek haykıracağız. Kazanılmış haklarımızı korumaya ve insanca yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm kadınları haklarımızı savunmaya ve mücadeleyi daha da büyütmeye çağırıyoruz. Coşkumuzla, sloganlarımızla, erbanelerimizle her yeri 8 Mart alanına çevireceğiz. 5 Mart Cumartesi günü; “Krize, sömürüye, şiddete karşı yaşamı savunuyoruz! Sloganıyla saat 19:00-22:00 arası sizleri, Londra Toplum Merkezi’nde yapacağımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Şenliğimize davet ediyoruz. Sesimize ses, gücümüze güç katın!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.