kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5991
EURO
34,7956
STERLIN
40,3333
BITCOIN
$66.204
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türk modacılar Londra Moda Haftası’nda sahnedeydi

Türk modacılar Londra Moda Haftası’nda sahnedeydi

The British Fashion Council (BFC) tarafından düzenlenen Londra Fashion Week 2022 18-22 Şubat arasında gerçekleşti. 130’dan fazla tasarımcınınyer aldı moda haftasında, 86 etkinliğin programını düzenledi. Dünyanın merakla beklenen moda haftalarından biri olan ve beş güne yayılan Londra Moda Haftası, sanattan güncel konulara farklı konseptlerle hazırlanan defilelerle geride kaldı. Londra Moda Haftası’nın merakla beklenen tasarımcıları arasında Türkiye kökenli olan beş tasarımcı da vardı. Çalışmalarını İngiltere’de sürdüren ve genç yaşlarda kendine has çizgiler oluşturan Bora Aksu, Erdem Moralıoğlu, Sevda Mutlu, Duygu D. Öztürk ve Begüm N.Öztürk’una yakından baktık.

BORA AKSU

Bora Aksu, koleksiyonundaki giysilerin Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından ilham verici parçalar olarak satın alındığı Central Saint Martins Moda Tasarımı Yüksek Lisansından mezun olduktan sonra 2002 yılında kendi etiketini kurdu. Gündelik giyime benzersiz yaklaşımı nedeniyle moda basınından erken eleştiriler alan Aksu, art arda sekiz sezon NEWGEN fonu almaya hak kazandı ve son 14 yıldır Londra Moda Haftası’nda programda gösterildi.

Tasarım estetiği romantik bir duyarlılığı ham zarafetle birleştiren Bora Aksu, “Bir tasarımcı olarak amacım kendi güzellik tanımımı yaratmak ve benim için kadın formu en önemli araç” diyor. Hassas dokulu kumaşlar ve tuhaf detaylar, daha koyu, daha katlı unsurların dekoratif şekilleri ve yarı saydam bir renk kullanımını sertleştiren terzilik üzerine farklı bir dokunuşla destekleniyor. Tasarımcı, “İşimde saflık ve güzellik yaratan bir kusur var” diye açıklıyor. Bora Aksu’nun dokunuştaki mahareti ve el işçiliğine yaptığı yatırım, aynı zamanda Türk köklerinden de yararlanarak koleksiyonlarına benzersiz bir demi-couture kalitesi kazandırıyor; tasarımcının son 15 yılda moda endüstrisindeki konumunu ayırt eden bir unsur. En son Bora Aksu, Asya’da önemli bir genişleme yaşadı. Etiketin şu anda Asya Pasifik bölgesinde, Pekin’deki bir amiral mağazası da dahil olmak üzere 61 bağımsız butiği bulunuyor. Bu büyüme ile birlikte Bora Aksu’nun hazır giyim ürünlerine ek olarak çeşitli elbiseler, abiyeler ve ceketler üretilmeye başlandı.

SEVDA MUTLU

SEVDA LONDON, kendine özgü Londra merkezli bir moda aksesuar markasıdır. Ana faaliyet alanı, tamamı Londra’da tasarlanan ve İtalya’da üretilen deri çanta ve eşarpların tasarımı ve perakende satışıdır. Marka, sektörde uzun yıllar çalıştıktan sonra, tüm koleksiyonların kurucusu ve tasarımcısı olan Sevda tarafından 2013 yılında kuruldu. O zamandan beri marka, güçlü bir şekilde inandığı ilkeler etrafında gelişiyor. Bunlar bilinçli tasarım, sorumlu kaynak kullanımı ve yüksek zanaatkar kalitesidir.

Sevda, her bir ürününde zarif modern güzelliği ve sürdürülebilirliği bir araya getiriyor. Bu, yaratıcılık ve gerçek zanaatkarlığın benzersiz sürdürülebilir malzemelerle birleşimi sayesinde mümkündür; teknolojik gelişmelerin ve bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için sürekli araştırmaların bir sonucu olarak. Ürünlerin zamansız stili ve uzun ömürlülüğü SEVDA LONDRA’nın sürdürülebilir stratejisinin anahtarıdır. Sevda, sürdürülebilirliğe en büyük katkılarımızdan birinin kalıcı ürünler yaratmak ve üretmek olduğuna kuvvetle inanır; yıllarca sevildi ve sevildi.

SEVDA çantalar, Sevda’nın ortak bir tutku, karşılıklı sevgi ve saygı ile kişisel bir ilişki kurduğu, markanın gerçek değeri olan son derece yetenekli zanaatkarlar ve zanaatkarlar tarafından İtalya’nın Floransa kentindeki deri ürünleri atölyesinde özel olarak üretilmektedir.

ERDEM MORALIOĞLU

ERDEM, Londra merkezli, kadınlar için cesur modanın bağımsız bir evidir. 2005 yılında tasarımcı Erdem Moralıoğlu tarafından kurulan marka, sektörde kendi yolunu çizmiştir. Şiirsel ve titiz, eskimeyen ve zamansız, güçlü ve çok yönlü Erdem’in dünyası, güç ve güzelliğin ilgi çekici bir etkileşimidir. Erdem, on beş yılda, tasarımını yaptığı kadınlara güç ve güven aşılamak için modayı aşan coşkulu bir kadınlık dili kurmuştur. Bu, yoğun ve romantik bir güzellikle akıcı bir şekilde konuşulan, karakter olarak çağrıştırıcı ve eksantrik olan tutkulu bir dildir.

ERDEM’in evi, zanaatkarlığın gücüne ve becerisine olan inançla desteklenen kültürlü ve bilgilidir. Akıl ve el, hayal gücünü hassasiyet, sanat ve el yapımının zorlayıcı maharetiyle hayata geçirmek için birlikte çalışır. Geleneksel becerilere saygı, teknik ve uygulamada yenilik heyecanı ile birleştirilir. Erdem özünde bir hikaye anlatıcısıdır. Koleksiyonlar, belirli bir yerde ve zamanda belirli bir anda kahraman kadınları savunan bir anlatı etrafında oluşturulur. Erdem’in modası dramatik, atmosferik ve duyguların hizmetinde dışavurumcudur: önemli olan ne giydiği değil, nasıl hissettiğidir.

HAREM LONDON

2015 yılında Harem London, Duygu D. Öztürk tarafından Londra’da kuruldu ve kız kardeşinin Begüm N. Öztürk’e katılmasının ardından şirket şimdi kardeşlik tarafından yönetiliyor. Vizyonları, eski Türk hamamı geleneğini modern zanaatkar tasarımlarıyla birleştirmeyi, geçmişten ilham almayı ve onu yeni bir nesli yakalamak için süslemeyi içeriyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Harem, Sultan’ın ailesinin ikamet ettiği özel mahallesiydi. Hamam, kutsal bir yer olarak kabul edilen Harem mahallesinin hayati bir parçasıydı. Güzellik sırlarının saklandığı yer burasıdır; eğlence ve mahremiyet onun en önemli ayrıcalıklarıydı. Temizlik şarttı; Türk hamamında yıkanmak sadece hijyenin bir gereği değil, aynı zamanda ruh için de bir ritüeldi.

Harem London, antik Anadolu’dan ilham alan çağdaş lüks gündelik giyim ile harmanlıyor. Londra’da birinci sınıf organik ve ileri dönüşümlü kumaşlardan sürdürülebilir bir şekilde el yapımı olan giysilerimiz, süper yumuşak ve %100 organik pamuklu jarseler üzerindeki imza baskıları ve nakış detaylarıyla, özel tasarım parçaları ve erişilebilir günlük giysileri kapsar. Sonuç, bir kerede uyarlanmış, teatral ve cildinizde inanılmaz derecede rahat olan bir koleksiyon. Harem London farklı dünyaları bir araya getiriyor: Miras ve gelecek, Londra ve İstanbul, aidiyet ve arayış. Dünya vatandaşları için kıyafetler yapıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.