kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.711
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Parçalı bulutlu
14°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Genç Akademisyerler serisi, Tugay Durak’ı ağırladı

Genç Akademisyerler serisi, Tugay Durak’ı ağırladı
16.02.2022
0
A+
A-

LONDRA Yunus Emre Enstitüsü, Genç Akademisyenler Seminer Serisi’nin 18. bölümünde İngiltere’deki göçmen akademisyenlerin deneyimlerini ‘Beyazlık Eşiğini Geçmek’ konu başlığıyla ele alan University College London (UCL) doktora öğrencisi Tugay Durak’ı ağırladı. Uluslararası akademisyenler için denizaşırı bir deneyim nihayetinde onlar için keyifli bir tecrübe iken, göçmen akademisyenlerin deneyimlerinin çok daha başka, zorluklarla dolu bir yüzü var.

Londra Yunus Emre Enstitüsü, Genç Akademisyenler Seminerler Serisi’nin 18. bölümünde15 Şubat 2022 Salı günü UCL doktora öğrencisi ve aynı zamanda öğretim görevlisi Tugay Durak’ı konuk etti. Birleşik Krallık üniversitelerinde çalışan kırk altı farklı Türk akademisyenle görüşerek araştırmasını derinleştiren Durak, sunumunda akademik ortamlardaki yaygın kanıları yıkan bir sunum yaptı. Durak’ın konuşmasını heyecanlı bir soru-cevap oturumu takip etti.

University College London (UCL)’de doktora eğitimini sürdürmekte olan Tugay Durak, aynı üniversitenin Eğitim ve Toplum Bilimleri  Fakültesi’nde lisansüstü öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Çalışmalarında İngiltere’deki Türk akademisyen diasporasına odaklanan Durak, 2021 yılında Türkiye ve İngiltere arasındaki yüksek öğrenim ortaklığını teşvik eden bir British Council projesinde de görev almıştır. Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans eğitimini bitirmesinin ardından 4 yıl ortaöğretim düzeyinde matematik öğretmenliği yapan Durak, 2019 yılında University College London (UCL)’da akademik hareketlilik için uluslararası burslar konusu üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır.

Durak konuşmasına doktora araştırma konusunu, metodolojisini ve araştırmasında karşılaştığı zorlukları özetleyerek başladı. Konuya eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşan Durak, istihdam kaybı, yurtsuzlaştırma ve milli kimliğin kaybıyla bağlantılı olarak göçün iç yüzüne dikkat çekti. Konuşmasının devamında Durak, bu temaları iş hayatında istikrarsızlığın yanı sıra açık ve örtülü ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve çoğunlukla etnik azınlık göçmen akademisyenlere karşı olan dışlayıcı politikalarla eşleştirdi. Akademisyenlerin yurtdışındaki deneyimlerinin başta cinsiyet, etnik köken ve dindarlık olmak üzere birçok faktörden etkilediğini ifade eden Durak, İngiltere’de çalışan Türk akademisyenlerin deneyimlerinin de bu faktörlerden kaçınılmaz olarak etkilediğini vurguladı.

Araştırması esnasında Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk akademisyenlerle de fikir alışverişinde bulunan Tugay Durak, araştırma bulgularını sunarken, yaptığı röportajlardan elde ettiği ilginç yanıtlardan örnekler vererek ve araştırması ile bağlantılı temaları aktararak analizler yaptı. Durak, Birleşik Krallık’taki göçmen akademisyenlerin bu karmaşık tecrübelerini akademik serüvenlerinden oldukça memnun olanlar, kendilerini dışlanmış gibi hissedenler, ayrıcalığını kabul edenler ya da uyum sağlayabilmek adına kendilerini değiştirme ihtiyacı hissedenler gibi bir çok farklı ancak birbirine farklı deneyim üzerinden örneklendirerek anlattı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru cevap oturumuyla sona eren konuşmanın ardından geleneksel Türk yemekleri ikramı eşliğinde etkinlik devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.