kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2943
EURO
34,8461
STERLIN
40,6557
BITCOIN
$61.750
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

‘‘Edmonton çöp yakma tesisi kaldırılsın, zehir solumak istemiyoruz’’

‘‘Edmonton çöp yakma tesisi kaldırılsın, zehir solumak istemiyoruz’’

Kuzey Londra’daki 7 belediyenin çöpünü yakarak havaya zehir yayan Edmonton Çöp Tesisinin, bölge halkına sorulup danışılmadan, başta Enfield belediyesi olmak üzere, Camden, Haringey, Barnet, Waltham Forest, Hackney ve İslington belediyelerin temsilcileri tarafından büyütülmesi projesi uygulandığı belirtildi.

Uzun bir süredir bu tesislere karşı Türkçe konuşan toplumda tepki gösteriyor ve düzenlenen eylemlere katılıyor.

DAYMER sözcüsü Feyzullah Cinpolat Londra Gazete’ye özel açıklamalarda bulunarak, Edmonton Çöp yakma tesisinin kaldırılmasını vurguladı.

Cinpolat şöyle konuştu:

“Zehir solumak istemiyoruz. North London Waste Authority’nin yaptığı bu anlaşmada ihalenin tek firması olan Accoiano şirketi büyük kar elde ederken bizler yıllık 700 bin ton zehir soluyacağız. 1959 yılında kurulan çöp yakma fırını var, etrafa kirli hava saçan bir konumu var. Rüzgar esintisinden dolayı bu kirli hava daha fazla Chingford bölgesine doğru esiyor. Bu tesisin yenilenmesi gündemde ancak detaylı bilgiye sahip değiliz. Buna ek olarak 7 belediye birleşip yeni çöp yakma fırını oluşturmak istiyor. Bu tehlikeli bir oyun. Öncelikle 7 ilçenin çöpü Edmonton’da yakılacak. Bu tesisin maliyeti ise 7 milyarın üzerinde, 8 yıl sarfında bu maliyet daha fazla olacak. Bunun maliyetini ise vergi ödeyenler karşılayacak.

‘BİR 50 YIL DAHA ZEHİR SOLUMAK İSTEMİYORUZ’

“Geri dönüşümümüzün artık çocuklarımızın ve toplumlarımızın havasını zehirli, kirletici, sera gazlarıyla yakmasını ve kirletmesini istemiyoruz. Bu yatırım çevresel ırkçılıktır ve buna hemen son vermeliyiz. Bir 50 yıl daha zehir solumak istemiyoruz. Kar için yapılan çöp yakma merkezleri kaldırılsın. Yerel meçli liderinin çöp yakma fırınının genişletilmesini durdurmaya ve yerel bölgesi kirletmeyi içermeyen daha sürdürülebilir bir yol için mevcut seçenekleri gözden geçirmeye çağırıyoruz. Genişlemenin derhal durdurulması ve gözden geçirilmesine ihtiyaç var.

‘EN YOKSUN BÖLGELERDE İNŞA EDİLEN YAKMA FIRINLARI’

“Birleşik Krallık’ın en yoksul, en yoksun bölgelerinde inşa edilen ve genişletilen yakma fırınlarının uzun süredir devam eden bir eğilimi var. Bu, sakinleri ve kampanya yürütenleri doğal olarak şu soruyu sormaya yönlendirir; neden bu yakma fırınları iddia edildiği kadar güvenli ve zararsızsa, Cambridgeshire gibi daha zengin bölgelerde geçerli seçenekler olarak reddediliyorlar. Yakma fırınlarının güvenliği hakkında büyük iddialarda bulunma konusunda şirketlere güvenilemez. Uygun halk sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alındığından ve bölgede yaşayanların yaşamları için gerçekten hiçbir risk bulunmadığından emin olmak için üçüncü şahıs/bağımsız inceleme ve araştırmalara ihtiyaç vardır.”

Edmonton Çöp yakma tesisi ile ilişkin anlaşma 16 Aralık Perşembe günü onaylanmayı bekleniyor. Crowndale Centre, 218 Eversholt, NW1 1BD eylemciler, 16 Aralık Perşembe günü saat 12:45 – 14:30 arası protesto düzenleyerek bu anlaşmaya karşı gelecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.