kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.508
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

21 sanatçıya ait 100’den fazla Türk sanat eseri sanatseverlerle buluştu

21 sanatçıya ait 100’den fazla Türk sanat eseri sanatseverlerle buluştu
03.11.2021
0
A+
A-

İNGILTERE’NIN başkenti Londra’nın önemli modern sanat müzelerinden Saatchi Galeri’de, 21 sanatçıya ait 100’den fazla Türk sanat eserinin tanıtıldığı serginin açılışı yapıldı. Dünyanın dört bir yanından 21 sanatçının eserlerini bir araya getiren ve Renko London’ın organizatörlüğünde hazırlanan “TA London /Turkish Art Week” etkinliği kapsamında düzenlenen sergide ressam, heykeltıraş ve fotoğraf sanatçılarının eserlerine yer verildi.

“SANATI IÇIMIZDE HISSETTIĞIMIZ BIR AKŞAM OLDU”

Renko London’ın kurucusu ve çağdaş resim sanatının Türkiye’deki temsilcilerinden Devrim Erbil’in kızı Renk Erbil de serginin baş sanatçısı olan babasının sağlık sorunları nedeniyle açılışa katılamadığını dile getirdi. Erbil, 21 sanatçının 100’ün üzerinde eserinin sergilendiği etkinliğin açılışına 900’ün üzerinde konuğun katıldığına işaret ederek, “Sanatı içimizde hissettiğimiz bir akşam oldu. Bu nedenle TA London ekibi olarak biz çok mutluyuz.” dedi.

Renk Erbil, bu etkinliği her yıl ekim ayında Londra’da düzenlemeyi düşündüklerini belirterek aralıkta da Alaçatı’da sergi açacaklarını söyledi. Sergide Bahri Genç, Barış Sarıbaş, Başak Cansu Güvenkaya, Cengiz Yatağan, Çiğdem Erbil, Devrim Erbil, Ece Clarke, Emin Çizenel, Esra Meral, Eva Sonaike, Joanna Gilbert, Mehmet Günyeli, Mine Zabcı, Nuri Battal, Renk Erbil, Rina Bakis, Sakit Mammadov, Sina Mirel, Sümer Erek, Yam Karkai ve Yiğit Yazıcı’nın eserlerine yer verildi.

Sanatseverler, Türkiye ve yurtdışından 21 sanatçıya ait eserlerin yer aldığı sergiyi 27-31 Ekim tarihlerinde ziyaret edebilecek.

Mine Zabcı

TA London /Turkish Art Week’de sanat eserleri ile yer alan sanatçı Mine Zabcı, Londra Gazete’ye konuşarak şu ifadeleri kullandı:

‘‘Mükemmel bir etkinlik oldu, yalnız yabancı kökenli ziyaretçilerden ziyade Türkçe konuşan toplumdan oldukça yoğun bir ilgi gördük ve bu bizi çok mutlu etti. Sosyal medya aracılığıyla Turkish Art Week çok etkili bir şekilde duyuldu. Burada karma sanatçılardan oluşan bir sergi gerçekleşti ve hepimiz ayrı olarak seçildik. Böylesi bir serginin bir parçası olmak büyük bir gurur oldu.’’

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.