kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5327
EURO
34,9418
STERLIN
40,7476
BITCOIN
$64.612
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

‘Londra özel bir yere sahip’

‘Londra özel bir yere sahip’
16.02.2012
0
A+
A-

Londra Gazete eski logoKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, vizesindeki aksama sürecinin ardından Londra’daki görevine Pazartesi günü başlayarak ilk basın toplantısını Çarşamba günü sabah saatlerinde gerçekleştirdi.

1998-2001 yıllarında Londra’da Konsolos olarak görev yapan Tuncalı, 11 yıl aradan sonra Londra’ya tekrar dönmenin heyecanını yaşadığını ifade etti.

KKTC’nin yurt dışındaki temsilcilik sayısının 21 tane olduğuna değinen Tuncalı, Londra’nın tüm temsilcilikler içinde İngiltere’nin başkenti olması ve Kuzey Kıbrıslı toplumun burada aktif dayanışma ve lobicilik içinde olması nedeniyle özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

 

PEGASUS REKLAMLARI YASAKLANSIN KAMPANYASI

Londra Büyükşehir Belediyesi’nin Muhafazakar Partili üyesi Brian Coleman’ın, metro duraklarında yer alan Pegasus Türkiye ve KKTC uçuş reklamlarının ‘Rumları rahatsız ettiği’ gerekçesiyle kaldırılması için başlattığı kampanyaya değinen Tuncalı ‘Geçmişte benzer bir davayı kazandık’ dedi. Temsilci bu konu ile Londra’daki turizm büroları aracılığıyla yakından ilgileneceklerini duyurdu.

Kampanyasında Türkiye’nin 1974 harekatı nedeniyle Kuzey Kıbrıs’da pek çok ailenin evini kaybettiğini belirten Coleman, herkesin TFL yöneticilerinden Peter Hendy’e Pegasus reklamlarının iptal edilmesi için mektup yazmasını istedi.

Barones Meral Huseyin Ece bunu Kuzey Kıbrıs toplumuna atılmışbir tokat gibi gördüğünü belirterek, ‘Brian Coleman  seçmenleri tarafından çözüm getirmesi için seçildiği görevlerine yoğunlaşmalı’ dedi.

 

Coleman buna benzer bir kampanyayı 2004 yılında Kuzey Kıbrıs’a karşı başlatarak, mahkemeye intikal eden süreç sonunda davayı kaybetmişti. Dava sonucunda Londra Ulaşım Kurumu, kaybetmeleri nedeniyle 154 bin sterlinlik mahkeme masraflarını ödemek zorunda kalmıştı.

‘CEMİYET AKTİFLEŞTİRİLMELİ’

Kısa süre önce Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün duyurduğu ‘Türkiye Evi’ projesinin resmi yazışmalarda ‘Türk Evi’ olarak geçtiğine dikkat çeken yeni temsilci Tuncalı, önümüzdeki günlerde KKTC Vakıflar İdaresi’nden Mustafa Kaymakamzade’nin Londra’ya gelerek bu konuyu elçilik ve temsilcilikle görüşeceğini bildirdi.

Türk Evi’ne dönüştürülmesi planlanan binada uzun yıllardır faaliyet gösteren Avrupa’nın en eski kurumlarından Kıbrıs Türk Cemiyeti’ne ilişkin konuşan Tuncalı ‘ Yeni Türk Evi’nde cemiyetin de devam etmesini istiyoruz. Cemiyet her ne kadar miyadını doldursa da geçmişte önemli işler başardı. Cemiyetin üye sayısı artırılarak, aktifleştirilmeli’ dedi.

TOPLUMLA BULUŞMA HAFTAYA

Önümüzdeki hafta 21 Şubat Salı akşamı saat 7 ile 9.30 arasında Kuzey Londra’daki Regency Banqueting Merkezi’nde toplum üyeleri ile biraraya gelerek bir tanışma toplantısı yapacaklarını duyuran Oya Tuncalı, sonraki haftalarda da Türk dili ve kültürü eğitimi veren okulları ziyaret ederek sorunları ve yapılması gerekenleri dinleyeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.