kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
STERLIN
40,6480
BITCOIN
$64.557
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Muharrem ayı sona erdi

Aleviler’in Kerbela’da katledilen Hazreti Hüseyin ve beraberindekileri andıkları Muharrem ayı 6 Kasım’da sona erdi. Dalston’da bulunan Cemevi’nde düzenlenen Muharrem cemine yüzlerce kişi katıldı.

Muharrem ayı sona erdi
06.11.2014
0
A+
A-

 

Bereketine inanılan aşure pişirilerek şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınları anılıyor. Binlerce kişinin buluştuğu Cemevi’ndeki aşure,  onlarca gönüllünün desteği ile hazırlanıyor.

Bereketine inanılan aşure pişirilerek şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınları anılıyor. Binlerce kişinin buluştuğu Cemevi’ndeki aşure, onlarca gönüllünün desteği ile hazırlanıyor.

Aleviler’in Kerbela’da, beraberindekilerle birlikte Emevi Halifesi Yezid tarafından katledilen İmam Hüseyin’i andıkları Muharrem ayı 6 Kasım’da sona erdi.   25 Ekim Cumartesi günü başlayan ve 12 gün boyunca süren matem oruçları aşure çorbası yapılıp dağıtılması ile sona eriyor. 6 Kasım Perşembe  günü Dalston’da bulunan Cemevi merkezinde Hasan Ali İçlek Dede’nin katılımıyla düzenlenen Muharrem Cemi’ne de yüzlerce kişi katıldı. Londra’nın farklı bölgelerinden gelen çok sayıda Alevi, yemek ikramının da yapıldığı gecede, geç saatlere kadar Cemevi’ndeydi.

Her yıl düzenlediği aşure etkinliği ile binlerce kişiyi buluşturan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin Aşure Günü ise 9 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Etkinliğe ilişkin kamuoyuna bilgi veren İAKM-Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay, geleneksel hale getirdikleri Aşure Günü’nün bu yıl 9 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Cemevi’nin Dalston’daki binasında yapılacağını söyledi.

Aşure Gününe tüm canların davetli olduğunu ifade eden Başkan Demiralay, “Muharrem Ayı, matem ayıdır. Biz de bu özel ayın gereklerini yerine getiriyoruz. Muharrem orucu sonunda Cemevimizde Aşure Günü yaparak lokmamızı üyelerimizle, dostlarımızla ve canlarımızla birlikte paylaşacağız” dedi.

“Matem Ayı süresince oruç tutan cümle canların oruçları kabul olsun” diyen Yaşar Demiralay,“Kerbela bize zalimin değil mazlumun yanında, Hakk’ın yanında, insani değerlerin yanında durmayı öğretti. Muharrem orucu biz Aleviler için Adem peygamberden başlayarak bütün peygamberlerin yerine getirdikleri bir ibadettir. Bunun yanı sıra başta Hz. Hüseyin olmak üzere On İki İmamların şahadetlerinden dolayı aynı zamanda bir yas’tır. Bundan dolayıdır ki Muharrem orucunun diğer bir adı da Yass-ı Matemdir” diye konuştu.

Dalston’da bulunan Cemevi merkezinde Hasan Ali İçlek Dede’nin katılımıyla “Muharrem Cemi” düzenlendi.

Dalston’da bulunan Cemevi merkezinde Hasan Ali İçlek Dede’nin katılımıyla “Muharrem Cemi” düzenlendi.

 

Muharrem Cemi'ne Londra'nın farklı bölgelerinden,aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Muharrem Cemi’ne Londra’nın farklı bölgelerinden,aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.