kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
STERLIN
40,3217
BITCOIN
$63.862
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Havayolları Kıbrıs’ta hangi PCR testlerini kabul ediyor?

Havayolları Kıbrıs’ta hangi PCR testlerini kabul ediyor?
18.08.2021
0
A+
A-

Topluluğumuzdan ve İngilizlerden çok sayıda kişiler Kıbrıs’taki yaz tatillerinden dönmeye başladı ve en çok merak edilen konu ise sosyal adanın kuzeyinde yapılan PCR testinin kabul edilip edilmediği.

Kuzey Kıbrıs’ta bulunan bazı yolcular tarafından PRC testini yaptıkları ve İngiltere’ye dönmek için seyahat eden, güneye geçtikten ve havaalanlarına vardıktan sonra PCR testini okumadan önce bazı sorunlarla karşılaşan bazı yolcular olduğu ortaya çıktı.  Kabul edilip edilmedikleri konusunda kafa karıştıran ve birçok sosyal medya kullanıcısı, kabul edip etmedikleri konusunda cevap alamadıklarından şikayet ettiler. Cyprus Airways gibi bazı havayolu şirketleri , Kuzey Kıbrıs’ta yapılan PCR testini kabul ettiklerini açıkça belirtirken , bazıları PCR testi gereksinimleriyle ilgili olarak şu anda İngiltere ve Kıbrıs’a çift yönlü uçuş sunan bir dizi havayoluyla iletişime geçerek, kuzey Kıbrıs’tan PCR testlerini kabul edip etmediklerini soruyoruz.

British Airways sözcüsü Londra Gazete’ye yaptığı açıklamada

“Yönergeleri takip ediyoruz Birleşik Krallık Hükümeti ve bunlar ilgili makamlar tarafından belirlenir. Alınan herhangi bir testin aşağıdakileri karşılaması gerekir: Birleşik Krallık Hükümeti web sitesinin aşağıdaki sayfasında kendileri tarafından belirtilen gereksinimler:

https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england. ”

Jet2’nin bir sözcüsü Londra Gazete’ye şunları söyledi: “ Önceden alınan testlerin sağlanması – seyahat buluşması İngiltere hükümet standartları test ve geçerlilik süresi, giriş için kabul edilebilir olacaktır.”

EasyJet ise şu açıklamayı yaptı:

“Tüm havayolları gibi easyJet’in de faaliyet gösterdiğimiz tüm destinasyonlarda yerel makamların gereksinimlerine uyması gerekmektedir. Bu, Baf ve Larnaka’dan seyahat için testlerin kabul edilebilir olduğu yerel makamlar tarafından belirlenenler gibi seyahat belgeleri gerekliliklerini içerir. Müşterilerimizi uçuşlarından önce e-posta yoluyla ve ayrıca devlet web sitesi bağlantılarına ve en güncel seyahat bilgilerine erişebilecekleri Covid-19 yardım merkezimiz aracılığıyla easyJet.com’da mevcut yerel seyahat gereksinimlerini kontrol etmenin önemi konusunda uyarıyoruz.”

easyJet ile Birleşik Krallık’a iade edilmeleri halinde, Kuzey Kıbrıs’ta bulunan herkesin Güney Kıbrıs’taki onaylı bir test merkezi tarafından PCR testi yaptırması gerektiği anlamına gelir.

 

PCR TESTİ YÖNERGELERİ NELERDİR?

Birleşik Krallık hükümet yönergelerine göre, “Test performans standartlarını karşılamalıdır 100.000 kopya/ml’nin üzerindeki viral yüklerde. “Bu, PCR testi, LAMP testi, LFD (lateral) gibi bir antijen testi gibi testleri içerebilir. Testin standartları karşıladığını test sağlayıcısı ile kontrol etmelisiniz. Test sonucunuz İngilizce, Fransızca veya İspanyolca olmalıdır. Çeviriler olmayacak.’’

Orijinal test sonucu bildirimini sağlamalısınız. Aşağıdaki maddeler içermelidir: 

  • Seyahat belgelerinizdeki isimle eşleşmesi gereken adınız
  • Doğum tarihiniz veya yaşınız
  • Testin sonucu
  • Test numunesinin test sağlayıcı tarafından toplandığı veya alındığı tarih
  • Test sağlayıcının adı ve iletişim bilgileri
  • Test için kullanılan cihazın onayı veya testin bir PCR ölçek

 

Test sonucu bu bilgiyi içermiyorsa, uçağa binemeyebilirsiniz ve

İngiltere’ye seyahat edemez. Test olmadan gelirseniz

 500 pound para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Negatif bir test sonucunun kanıtı nasıl sağlanır?

Test sonucunuz şu şekilde sağlanabilir:

  • Basılı belge
  • Telefonunuzda gösterebileceğiniz bir e-posta veya kısa mesaj
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.