kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
STERLIN
40,7352
BITCOIN
$64.440
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Güney Londra’da, Southwark Kıbrıs Türk Derneği’nin binası yenilendi

22.06.2021
0
A+
A-

LONDRA’DA faaliyet gösteren 5 örgütün ortaklaşa kullanımı için resmi bina açılışı gerçekleşti.

Güney Londra’da, Southwark Kıbrıs Türk Derneği’ne ait olan bina, Türk Toplum Futbol Federasyonu, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Pekünlüler Derneği ve Çatı grubunun ortak kullanımı için 21 Haziran Pazartesi günü açılış töreni düzenlendi.

5 sivil toplum örgütün ortaklaşa binayı kullanması için hayır sever iş adamı Engin Özdemir tarafından bina tekrar yenilendi, Pekünlü iş adamı Özdemir binanın yenilenme masraflarını üstlenerek katkı sağladı. ‘152 Old Kent Road, SE1 5TY’ adresinde bulunan ve Southwark Kıbrıs Türk Derneği’ne ait olan bina artık 5 örgütün ortaklaşa çalışmaları için kullanılacak.

Akademinin yanı sıra açılacak oklun daha rahat bir ortamda çalışabilmesi amaçlanan tesisle ilgili olarak görüşlerini aktaran Başkan Osman Ercen, “Böyle bir binayı toplumumuza kazandırdığımız için ve bizleri yalnız bırakmayan tüm halkımıza çok teşekkür ederim” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı:

“Southwark Kıbrıs Türk Derneği çatısı altında Türk Toplumu Futbol Federasyonu, Pekünlüler Derneği, ÇATI, ve Kıbrıs Türk Toplum Merkezi hizmetlerine kaldıkları yerden devam edecektirler. Güney Londra’da başlattığımız bu çalışma sayesinde burada yaşayan Türkler haftanın her günü derneklerin sunduğu çeşitli imkanlardan yararlanabileceklerdir. Amacımız gençlerimize Türk örf ve adetlerini tanıtmak ve yaşatmak olacaktır. Bunun yanı sıra burada yaşayan büyüklerimizi de yalnız bırakmamak adına derneklerimiz birlikte çalışıp ellerinden geleni yapacaktırlar. TTFF güney binası bugün itibariyle derneklerimize ve halkımıza açılmıştır. Toplumumuza hayırlı olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.