kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
STERLIN
40,7232
BITCOIN
$63.446
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

KTGAB 2.Genel Kurulu gerçekleşti

20.06.2021
0
A+
A-

Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere (KTGAB) Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Haziran Cuma akşamı, Kervan Banqueting Suite’de yapıldı.

Sınırlı sayıda davetlinin katıımı ile Covid-19 sağlık ve güvenlik önlemleri kapsamında gerçekleşen genel kuruluna, Kralliyet ödüllü Dr Teoman Sırrı, Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve üyeler katıldı.

Kurucu Başkan Nafiya Horozoğlu tekrar güven tazeleyerek çoğunluk oy ile rakipsiz yeniden başkanlığa seçildi. Geçen dönemki yönetime, dört  üyenin daha katılmasıyla yeni yönetim oluşturuldu.

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Dr Teoman Sırrı, başkan yardımcılığını Oakthrope Türk Okul müdürü Ülkü Demirel, sekreterliği ise Türk Toplum Futbol Federasyonu Onursal başkanı Serdar Sarı ve Londra Türk Masterleri başkanı Ümit Çıkıkçıoğlu yaptı.  Faaliyet raporunu KTGAB Başkanı Nafiya Horozoğlu sundu ve ardından, KTGAB’ın Ocak 2020 – Haziran 2021 yılı maali raporuu üyelere ve katılımcılara Mali Sekreter Şeniz Hussein tarafından okundu ve onaylıtıldı. 

Açılış konuşamasını yapan KTGAB Başkanı Horozoğlu şöyle konuştu:

‘‘Uzun yıllardan sonra ilk kez İngiltere’de doğup büyüyen veya Kıbrıs’tan okumak için İngiltere’ye gelen gençler örgütlenip, güçlü bir ses oluşturdu. Yolun başından beri bizim davamız; İngiltere’deki üçüncü ve dördüncü nesilin asimilasyonu engellemek, gençlere kültürümüzü tanıtmak ve Kıbrıs Türk kimliğine sahip çıkmaktı. Bu dava büyüklenenlerin değil, bize kültürümüzü miras bırakan büyüklerimize hürmet edenlerin davası. Bu dava geleceğimizin kavgasıdır ve var olma mücadelemizdi.

Bu inançla oluşturduğumuz gençlik örgütümüz ile birlikte aslında etrafımızda daha ciddi sorunlar olduğunu da farkına vardık. Irk, renk, inanç veya cinsiyet ayrımı yapmadan diğer gençlerle veya toplumlarla da bir olmayı öğrendik. Zaman zaman yolumuza taş konuldu, umudumuz kırıldı veya çabalarımız gölgelenmek istendi ama kimseyi kırmadan ısrarla duruşumuzu koruduk. Dolayısıyla, en büyük temennimiz İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk toplumun kimliğine ve kültürüne dayanışma içinde sahip çıkması. Bununla birlikte gençlerimize de sahip çıkmalıyız. Gençler, sadece geleceğimizin değil, bugünümüzün de teminatıdır.

Geçen yıl yelpazemizi genişlettik ve Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği İngiltere olarak, diasporada yaşayan Kıbrıslı Türk gençleri ve aileleri bir çatı altında birleştirip güçlü bir ses oluşturmayı hedefledik. İngiltere’deki Kıbrıslı Türk toplumunu hoşgörü ve dayanışma duygusuyla kenetlendirip, hep birlikte toplumsal sorunlarını tespit edip, çözüm üretmeye çalışacağız. Asimilasyona karşı aileler ile birlikte Kıbrıs Türk kültürünü genç nesillere tanıtmak ile birlikte yaşatmaları için fırsatlar sunacağız.’’

Horozoğlu’nun ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Divan Başkanı Dr Teoman Sırrı, gençlerin önemli bir rol üstlendiğini vurugulayarak, uzun zamandan sonra gençlerin büyül bir özveri ile bu topluma hizmet verdiğini belirtti. 

Genel Kurul’da kısa bir konuşma yapan Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın, şu ifadelleri kullandı:

‘‘Gençlik bizim en büyük gücümüz, bizi bir sonraki aşamaya taşıyacak, misyonumuzu ve değerlerimizi büyütmek ve ileriye götürecek tek gücümüz gençlerimiz. Şu anda gördüğüm kadarıyla buradaki gençler gerçekten gurur verici bir durumda. Bu kadar bilinçli ve dolanımlı gençleri bu zamanda görmek çok zor. Burada bir araya gelip toplumsal bir olaya el atıp sahiplenmişsiniz. Bu çok ciddi bir misyon. Yolun açık olsun, desteğim her zaman sizinle, her daim yanınızdayız.’’

KTGAB 2021/22 Yönetim Kurulu:
Başkan Nafiya Horozoğlu
Asbaşkan İsmayil İbrahim
Genel Sekreter Özel Sarı
Sergen Cemal
Şeniz Hüssein
Hüseyin Esmeroğlu
Neslihan Çakır
Çimen Hassan
Duygu Baraç
Sıdıka Gülsevener
Sevilay Güler
Sekreterlik görevleri ilk yönetim toplantısında belirlenecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.