kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
STERLIN
40,9450
BITCOIN
$70.447
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Day-Mer’den kınama

Day-Mer’den kınama
18.06.2021
0
A+
A-

İzmir’in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığı’na giren ve Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer hakkında Day-Mer şu açıklamayı yaptı:

”17 Haziran Cuma günü, HDP İzmir il binasına ırkçı-faşist kişi yada kişiler tarafından yapılan alçak saldırıda, HDP üyesi Deniz Poyraz katledildi. Başta Deniz’in ailesi olmak üzere, demokrasi ve barıştan yana olan herkesin acısını paylaşıyoruz.  AKP-MHP hükümetinin sürekli hedef gösterdiği HDP’ye karşı yapılan bu saldırının tesadüf olmadığı biliniyor. HDP’nin, aynı saatlerde planlanan 40 kişilik yönetim toplantısının iptal edildiği açıklaması, toplantı bilgisinin önceden alınarak bir katliamın planlandığı olasılığını güçlendiriyor.

Aylardır içerde kaos ortamı yaratarak baskı rejimini sağlamlaştırmaya, dış ve iç politikada yaşadığı çıkmazın üstünü saldırganlıkla, tehditlerle kapatmaya çalışan AKP-MHP kliği, HDP’yi hedef tahtasına koyarken, genel olarak bütün muhalifi susturmaya çalışmaktadır. Daha kısa bir süre önce Rize’de Meral Akşener’e yönelik düzenlenen saldırının ardından, Erdoğan “Daha bunlar ne ki” diyerek saldırıların da tek merkezden planlandığını açıkça ifade etmiştir.”

Day-Mer son olarak şunları ekledi:

”Demokratik, Türk ve Kürt halklarının eşit ve kardeşçe, barış içinde yaşadığı bir Türkiye bizlerin de özlemidir. Devlet eliyle halkların karşı karşıya getirme girişimlerinden tüm emekçiler gibi bizler de zarar göreceğiz. İngiltere’de yaşayan tüm emekçileri İzmir’de gerçekleşen katliamı kınamaya, sorumluların hesap vermesi için yapılacak eylemlere destek vermeye çağırıyoruz.”

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.