kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
STERLIN
40,8683
BITCOIN
$70.674
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Federasyon’dan Londra’daki Fransız elçiliği önünde protesto

Federasyon’dan Londra’daki Fransız elçiliği önünde protesto
26.01.2012
0
A+
A-

Photo/Erem Kansoy

Fransa Senatosu genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifinin görüşüldüğü saatlerde Londra’daki Fransız Elçiliği önünde toplanan İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu üyeleri, Fransa’yı protesto etti.

Yaklaşık 7 saatlik tartışma ve oylama maratonunun ardından senato 127 oya karşılık 86 oyla ‘Ermeni soykırımı iddialarını reddedenlere hapis ve para cezası verilmesini’ öngören yasa tasarısını kabul ederek, yasayı ihlal edenleri bir yıl hapis cezası ve 45.000 euro para cezası ile cezalandıracağını karara bağladı.

Merkez Londra’daki Knightsbridge’de bulunan  Fransız elçiliği önünde toplanan Türk Federasyonu üyeleri,  polisin aldığı güvenlik önlemleri kapsamında, elçiliğin karşısında kendilerine ayrılmış bölüme alındılar.

‘FRANSIZ ŞİRKETLERİ KAMULAŞSIN’

Reform 2000 Partisi Başkanı Erol Başarık, ‘Türkiye hükümeti tarafından konuya hassasiyet gösterilmemeye devam edilirse, protestoların bir faydası olmayacak’ diyerek, Türkiye’de AKP hükümetini, ülkede faaliyet gösteren Fransız şirketlerini kamulaştırmaya veya sıkı vergi denetimlerine tabi tutmaya çağırdı.

GENEL PROTESTOYA FRANSIZ MEDYASINDAN SANSÜR

Katılımcı sayısının azlığı gözlerden kaçmazken, Federasyon Başkanı Timur Doğruyol’un dağıttığı basın bildirisinde “İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu olarak, tarihi olayların tarafsız ve bilimsel bir tarih komisyonu tarafından incelenmesi gerektiği görüşüne katılıyoruz. Fransa’nın çıkartmaya çalıştığı bu utanç yasasını şiddetle kınıyoruz, bu saldırılar karşısında İngiltere Türk toplumu olarak dik ve bir arada durmamız gerektiğine inanıyoruz, İngiliz makamlarını ve kamuoyunu Avrupa Birliği’nde yükselmekte olan ırkçılığa, ayrımcılığa ve insan hakları ihlallarine karşı tavır almaya çağırıyoruz.” ifadesine yer verildi. Timur Doğruyol bunun yanısıra Fransa’da gerçekleştirilen genel protestoya farklı ülkelerden 50 bin civarında Türk’ün katıldığını, fakat Fransız medyasının buna yer vermeyerek sansür uyguladığını söyledi. Geçtiğimiz Cuma günü yasa çıkmadan, Federasyon tarafından, Londra’daki Fransız Elçiliği’ne bir eleştiri ve uyarı mektubu bırakılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.