kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.586
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra’da kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi

Londra’da kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi
06.04.2021
0
A+
A-

Haber: Halil Yetkinlioğlu

LONDRA’DA faaliyet gösteren ‘Londra Kadın Dayanışma Formu’ adlı oluşum, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına tepki gösterdi. Bu bağlamda Kuzey Londra’nın Manor Haus İstasyonu önünde  pazar günü düzenlenen eyleme 100’ü aşkın kadın katıldı. Eylemciler, “Londra’da yaşayan kadınlar olarak Türkiye’deki kadınların kararlı mücadelelerini selamlıyoruz ve asla yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz” dedi.

Etkinlik ardından Sevgi Sarıtaş, Türkçe, Selvi Özdemir’de İngilizce basın açıklaması okudu.

Basın açıklaması şöyle: “Londra’da yaşayan kadınlar olarak Türkiye’deki kadınların kararlı mücadelelerini selamlıyoruz ve asla yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bizler burada tüm olanaklarımızı kullanarak, Türkiye’deki baskı ve şiddeti,  İngiltere kamuoyuna duyuracağımızı ve teşhir edeceğimizi buradan ilan ediyoruz.

ERKEK ŞİDDETİ

Erkek şiddeti evrensel ve politiktir. Türkiye’de ve dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddetle mücadelenin yolu, hiçbir bahane ve ayrımcılığa yer bırakmadan şiddeti önleme, kadınların şiddete karşı koruma,  failleri cezalandırma ve şiddete karşı politikalar üretilmesi ve yürütülmesiyle mümkündür. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak bunlar hiçe sayılmıştır ve şiddetle mücadelede devletin yükümlülüklerini tanımama ve kadınları şiddete mahkum etme anlamına gelmektedir.

İstanbul Sözleşmesi kadın mücadelesiyle kazanılmış bir haktır. Bizler; kadın, LGBTİ+, çocuk düşmanı söylemlerin, politikaların ve erkek egemen zihniyetin tam karşısındayız. Biz bu zihniyeti; işkencelerden, çıplak aramalardan, LGBTİ+’karın kimliğine saldırılardan, üniversitelerin kapılarına kelepçe takanlardan, parti kapatma hamlelerinden ve milletvekilliklerin düşürülmesinden iyi tanıyoruz ve karşı çıkıyoruz.

 ‘KADINI YOK SAYAMASSINIZ’

Milyonlarca kadını yok sayamazsınız, haklarını bir gecede alamaz, evlere kapatıp meydanlardan ve sokaklardan silemezsiniz! Yaşama hakkımızdan, haklarımızdan, eşitlikten vazgeçmiyoruz! İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz ! Yaşasın Kadın Dayanışması! Yaşadın Mücadelemiz! İstanbul Sözleşmesi Yaşatır! Londra Kadın Dayışma Formu adlı oluşum içerisinde, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM- Cemevi), Day- Mer ve Sosyalist Kadınlar Birliği’de yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.