kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,5822
EURO
36,5817
STERLIN
43,7092
BITCOIN
$91.965
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Rain and snow
5°C
LONDRA
5°C
Rain and snow
Çarşamba Parçalı bulutlu
4°C
Perşembe Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
5°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Yurtdışı seyahat kısıtlamaların uzatılmasıyla tatil planları suya düştü

Yurtdışı seyahat kısıtlamaların uzatılmasıyla tatil planları suya düştü
31.03.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE hükümeti, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan yurtdışı seyahat kısıtlamalarının Haziran ayının sonuna kadar uzatıldığını ve kurallara aykırı şekilde ülkeden ayrılmak isteyenlere 5 bin pound para cezası uygulanacağını bildirdi. Bu düzenleme kapsamında da yurtdışına seyahat kısıtlamasının 30 Haziran’a kadar devam etmesi öngörülüyor.

İngiltere, ülke dışına seyahatlere ‘makul gerekçeler’ için izin veriyor. Bunlar arasında iş seyahati, eğitim, sağlık nedenleri ve acil durum gibi gerekçeler yer alıyor. Turistik amaçlı seyahatler ise yasak. Ancak ‘makul gerekçeler’ kapsamında; ‘‘Bir konut mülkünün satın alınması, satılması veya kiralanması’’ gibi muaflar mevcut. İnsanların yurtdışındaki ikinci evlerle bağlantılı olarak yurtdışına seyahat etmesine izin veren ‘Stanley Johnson maddesi’ olarak adlandırılan bir muafiyet, yeni koronavirüs kurallarına da dâhil edilecek.

Öte yandan, İngiltere’de siyasiler yurtdışı yasağını kaldırması için hükümete baskı yapıyor. 40 İngiliz milletvekili, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a yurtdışına seyahat yasağını kaldırması çağrısında bulundu. İngiltere’de hükümet daha önce 21 Haziran’da kaldıracağını açıkladığı yurtdışı seyahat yasağını sonra tarihi temmuz ayına erteledi. İngiltere’de şu banda 17 Mayıs’a kadar yurtdışı seyahat yasağı var. Konuyla ilgili olarak Başbakan’ın 5 Nisan Pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında açıklama yapacağı bildirildi.

Bu hafta Londra Gazete olarak toplum üyelerimizle kısa röportajlar gerçekleştirerek, İngiltere hükümeti seyahat yasağını uzatması ile ilişkin düşüncelerini sorduk.

Dervişe Kızıl

Mevcut koşullarda turistik amaçla ülkeden çıkmak mantıklı bir durum değil ve bunun karşılığında para cezası olması doğru bir karar. Ancak bu yaz herkes gibi bizlerde memleketimize Kıbrıs’a gidip tatil yapmak istiyoruz. Ama gerçekçi olmak gerekirse bu sende de tatile çıkmamız biraz zor görünüyor, üçüncü dalga özellikle Avrupa ülkelerinde artış sergiliyor. Kendimizin, ailemizin ve çevremizin sağlığı için tatil konusunda fedakârlık yapmak zorunda kalabiliriz. Eşimin sağlık sorunları nedeniyle bizim ailece çok daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Aşkım Özlen

Hükmetin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı yurtdışı seyahat kısıtlamaları insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Annem ve babam yurtdışında memleketimizde ve onların yanlarına gitmemiz yasak. Alınan kararın yanlış olduğunu düşünüyorum, oldukça üzücü bir karar. Pandemi insanları her açıdan etkiledi, gerek maddi gerekse manevi. Böylesi zor koşullarda durumlar gittikçe zorlaşıyor. Söyleyecek çok şey var aslında ama artık pek de umudumuz kaldı, canımız avcumuzda Allaha emanet yatıp kalkıyoruz. Biz neşe veren yaşam kaynağımız olan bir tatilimiz vardı onu da yasakladılar. Dilerim en yakında zamanda bu karar revize edilir, diğer ülkeler turizme kapılarını açma kararı almışken buradaki yetkililer bizim yurtdışında çıkmamızı yasakladı. Bu adil değil.

Kanal Uysaler

Covid-19 hayatımıza girdi gireli birçok kural konuluyor, karar alınıyor fakat benim gözlemlediğim maalesef bir türlü önüne geçemediğimizdir. Farklı ülkeler farklı önemler alırken İngiltere en başta çok yavaş hareket edip bazı kararları almakta geç kalmış ve bunun sonucu Covid-19 salgını hızlı bor şekilde ilerlemişti. Ben şu anki kuralların en başta alınması gerektiğini, artık bu şekilde kısıtlamaların yapılmasının gereksiz ve bir plan olduğunu düşünüyorum. İnsanların psikolojilerini ve beklentilerini de düşünmek gerekir. Zaten her ülke kendince önlem alıyor, karantina şartı var, neden kısıtlanıyor yurt dışına çıkmamız anlamıyorum. Hal daha kötü iken hiç bir uygulama yapılmadı, yurt dışından insanlar PCR test bile yapmadan rahatça ülkeye salgını taşıdılar peki şimdi niye bu yasak? Aşılar yapılıyor, önlemler alınıyor ve karantina kuralı varken bence yurt dışı yasağıın pek de insanları koruma amaçlı olduğunu düşünmüyorum. Bir de NHS tarafından yapılacak olan PCR testlerinin neden uçuşlarda kullanılmayacağını anlamıyorum. Yolda yürürken bile insanları durdurup PCR testi yapmak ister mısınız diye soruyorlar. Fakat seyahat için kullanılmıyor. Covid-19’a yakalanan, ciddiyetinin farkında ve ailemin sağlığını düşünen biri olarak tüm önlemler alınarak insanların tatil haklarının ellerinden alınmasını doğru bulmuyorum. Kurallar doğrultusunda bence herkes üzerine düşeni yapmalı ve sırf Covid-19 var diye diğer sorunlar ve ihtiyaçların da olduğunu unutmamalıyız.

Erden Pekri

İngiltere’de kademeli açılım devam ederken, önlem almak açısından insanların 17 Mayıs’tan önce seyahat etmelerini engellemek için kısıtlamaların süresi uzatılma kararı alındı. Hükümet, kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin yol haritası kapsamında üçüncü dalga olasılığını dikkate alarak seyahat kısıtlamalarını uzattı. Ancak bu karar Mayıs ayında tekrar revize edilecek. Geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da her ülkenin yaz sezonu için ‘seyahat koridor listesi’ uygulaması devam etmesi bekleniyor, ülkelerin vaka ve aşılanma oranına göre kararlar alınacak. Turizme büyük ölçüde bağımlı olan ülkeler, plajlarını ve tatil beldelerini yeniden açma ihtiyacı ile daha fazla koronavirüs vakası ithal etme riski arasında ince bir çizgide yürümek zorunda. Yeni sezonu; ülkelerdeki Covid-19 salgını kaynaklı vaka sayılarının düşmesi belirleyecektir. Bu kapsamda aşı çalışmaları dünya turizmine umut verirken, aşılanma oranı da ülkeler arası seyahati daha güvenli kılacaktır. Ülkelerdeki aşılanma süreci turizm için büyük önem taşıyor, ayrıca insanlarda artık seyahat açlığı oluştu. Aşılama çalışmaları ve salgının gidişatına göre Haziran veya Temmuz ayı ile birlikte turizm sektöründe hareketliliğin başlaması bekleniyor. Bu esnada turistlere kapılarını açmak isteyen turistik ülkeler, tüm belirsizliklere rağmen şimdiden etkili tanıtım faaliyetlerine başlaması kaçınılmazdır. İngiltere’ye gelince, hükümetin yurtdışı seyahat kısıtlamaları kararı ise sadece kısa vadeli önlem kapsamı için alındı. Yaz tatili için umudunuzu kaybetmeyin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.