kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
34,7648
STERLIN
40,6408
BITCOIN
$61.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

“Çanakkale ruhu ulusal bütünlüğümüzün simgesidir”

“Çanakkale ruhu ulusal bütünlüğümüzün simgesidir”
17.03.2021
0
A+
A-

ÇANAKKALE Anma Platformu (ÇAP), 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

ÇAP Başkanı Servet Hassan tarafından yapılan açıklamada, “Çanakkale Savaşları, etnik köken ve inanç farklılıklarını zenginlik olarak kabul eden Türk milletinin tüm unsurlarının, vatan savunması söz konusu olduğunda tek ruh, tek yürek ve tek bilek olma becerisini göstermesi sayesinde kazanıldı. Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’nda kazanmış olduğumuz zaferler, birlik ve beraberliğimizin en temel eseridir. Milletimiz, beka sorunu ile karşı karşıya olduğu her zaman ve durumda, aynı ruh ve bilinçle hareket edeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Ulusal bütünlüğümüzün simgesi olan Çanakkale Ruhu’nu daima benliğinde yaşatan yüce milletimizle gurur duyuyoruz” denildi.

MEHMETÇİK DÜNYA’YA VATAN SAVUNMASI DERSİ VERDİ

Kurtuluş Savaşı’nda ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda, çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferleri’nin tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İnsanlık tarihinin en çetin ve en kanlı savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de ecdadımız muhteşem bir destan yazdı.  Bu destan, işgalci emperyal güçlere, “Çanakkale Geçilmez!” diyen şehitlerimizin kanıyla ve canıyla yazdığı kutsal bir destandır.

Güvenlik güçlerimiz bugün de, içten ve dıştan gelen saldırılara kahramanca göğüs germekte, vatan savunması uğruna şehit ve gazi olmak için bir an bile tereddüt etmemektedir.  Teröre karşı vermiş olduğu meşru mücadelesinde, yurt içinde ve sınırlarımızın ötesinde memleketimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, yurttaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla her gün yeni kahramanlık destanları yazmaktadır.

Kanları ve canları uğruna bize bu mukaddes vatanı emanet eden şehitlerimizi saygı ve minnetle hatırladığımız bu günlerde, bizlere düşen en önemli görev, çocuklarımızı şanlı tarihimiz ve milli değerlerimiz konusunda bilinçlendirmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza kadar yaşatmak ancak, gelecek neslin ulusal bilincinin gelişmesi sayesinde mümkün olacaktır.

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek şükranlarımızı sunuyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.