Site icon Londra Gazete

İADD ‘Kadın Yazarlarımız’ konulu panel gerçekleştirdi

İNGİLTERE Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel ‘Kadın Yazarlarımız’ konulu panel düzenledi.

İADD tarafından düzenlenen online panel, 11 Mart Perşembe günü Zoom üzerinden saat 18:30’da gerçekleşti. İADD Başkanı Jale Özer, ‘Kadın Yazarlarımız’ konulu panel için şu açıklamayı yaptı:

‘‘11 Mart Perşembe akşamı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında başlattığımız ‘Kadın Yazarlar’ programımızın onur konuğu gazeteci, yazar , köşe yazarı Mine Kırıkkanat’tı.Programı sosyolog, yazar, belgesel yapımcısı Semra Eren Nijhar yönetti.

Mine Kırıkkanat’ın Türkiye, Fransa ve İspanya’daki gazetecilik çalışmaları, yazarlığı çeşitli anekdotlarla anlatıldığı,gazetecilerin karşılaştığı sorunlar, açılan davalar,yurt içi ve yurt dışında her alanda kadın olmanın zorlukları , kadın hakları, pandemide kadın, kadına şiddet, taciz ve cinayetlerin, laikliğin , ülkemizin içinde bulunduğu durumun tahlil edildiği ve soru yanıt olarak devam eden programa yoğun ilgi oldu. Gecemizin onur konuğu Mine Kırıkkanat’a ve söyleşiyi aktif bir şekilde yöneten Semra Eren Nijhar’a çok teşekkür ederiz.
Ayrıca bu gece programımıza katılarak bizlere güç veren Florida, Los Angeles, İsveç, Almanya, Türkiye ve Birleşik Krallık’tan katılan çok saydaki sivil toplum kuruluş başkanlarına , yöneticilerine,üyelerine, derneğimizin üyelerine ve tüm değerli arkadaş ve dostlarımıza da gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunarız. İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin tarihimize ve günümüze ışık tutan programları devam edecektir. Lütfen bizi takip edin.”

 

Exit mobile version