kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
STERLIN
40,8115
BITCOIN
$70.868
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

BAF Başkanı: ‘‘Gelin hep birlikte tek ses olalım, varlığımızı tüm dünyaya duyuralım’’

BAF Başkanı: ‘‘Gelin hep birlikte tek ses olalım, varlığımızı tüm dünyaya duyuralım’’
24.02.2021
0
A+
A-

BIRLEŞIK Krallık’ta önümüzdeki mart ayında yapılacak nüfus sayımında Alevilerin din hanelerine ‘Alevi’ yazılmasına dair kampanya başlatan Britanya Alevi Federasyonu, ‘2021 sayımına katılım kampanyası’ ile herkes ulaşmaya çalıştıklarını açıkladı.

BAF Başkanı İsrafil Erbil şu açıklamayı yaptı:

‘‘Bildiğiniz gibi Britanya’da her 10 yılda bir gerçekleştirilen, İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’de yaşayan tüm insanlar hakkında bilgi toplayan bir nüfus sayımı yapılmaktadır. Bu sayım toplu taşıma, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerin planlanmasında ve finanse edilmesinde yetkililere rehber olmaktadır.

‘SESİMİZİN DAHA GÜR ÇIKMASI’

Ayrıca sayıma katılmak bu topraklarda yaşayan her birey için yasal bir zorunluluktur. Geçtiğimiz günlerde bir dilekçe ile Aleviliğin sayımlarda ‘inanç’ olarak kabul edilmesi için başvurduk. 2021 de yapılacak nüfus sayımında Alevilik inanç seçeneği olarak online resmi formlarda diğer bölümünde seçenek olarak görülecektir. Basılı formlarda ise yine diğer seçeneği işaretlenerek alttaki kısma A L E V I harflerinin kodlanması gerekiyor. Nüfus sayımına katılmamız ve inanç hanesine Alevi yazmamız sesimizin daha gür çıkması ve hakkımız olan hizmetlere daha kolay ulaşabilmemiz için son derece önemlidir. Bu sebeple başlattığımız ‘2021 sayımına katılım kampanyası’ ile tüm canlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz.

BİZ VARIZ, BİZ ALEVİYİZ VE BU TOPRAKLARDA YAŞIYORUZ’

Ben Aleviyim diyen, kendisini Alevi olarak gören ya da Aleviliğe yakın hisseden tüm canlara çağrımızdır. Kampanya ’ya desteğiniz katılımı artıracak ve hedeflerimize ulaşmamıza vesile olacaktır. Her birimiz bu süreçte sayım konusunda yakın çevremizi bilgilendirmeyi görev edinmeliyiz. Bireysel olarak yapacağımız bilgilendirme dışında köylülerimize, yöremizdeki diğer Canlarımıza dijital platformlardan ve cep telefonlarından ulaşarak, adreslerine açıklayıcı broşür ve mektup göndererek de katılımı arttırmak için çalışmalıyız. Biz varız, biz Aleviyiz ve bu topraklarda yaşıyoruz. Dünya’da yaşayan milyonlarca Alevinin yok sayılmasını ya da başka inançlara dahilmiş gibi değerlendirilmesini kabul etmiyoruz. Britanya’da başlayan ‘bizde varız’ mücadelemizin Türkiye’de ve Avrupa’da da yankı bulmasını ve bu sayede tüm canlarımızın temel insan hakkı olan inanç özgürlüğüne kavuşmalarını diliyoruz.

Nüfus sayımına katılmanız için ihtiyacınız olan her türlü desteği sosyal medya sayfalarımızda bulabileceğiniz gibi bizi telefonla arayarak ya da merkezlerimize bizzat başvurarak da alabilirsiniz. Yüzyıllardır verdiğimiz varoluş savaşında çok önemli bir adım olan bu sayımda gelin hep birlikte tek ses olalım, varlığımızı tüm dünyaya duyuralım.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.