kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5696
EURO
34,9113
STERLIN
40,5879
BITCOIN
$64.327
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Londra’lılar bu yaz memleketlerini ziyaret etmekte kararlı

Londra’lılar bu yaz memleketlerini ziyaret etmekte kararlı
17.02.2021
0
A+
A-

BU yüzyılın en büyük felaketi olan koronavirüs, sosyal ve ekonomik hayatı, hareket ve seyahat gibi temel özgürlüklerimizi teslim aldı. Hızla yayılan pandemiyi ve mutasyona uğrayan virüsü durdurmak için alınan önlemler çerçevesinde sınırlar tekrar kapandı. Dünya’nın birçok ülkesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İnsanlar tekrar evlere hapsoldu. Hükümet yetkilileri ise bu yıl tatil planı hakkında kesin birşey söyleyemiyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiliz hükümetinin insanların yaz tatiline çıkabilmesi için “elinden gelen her şeyi” yaptığını söylemişti. Ardından, İngiltere’nin güney batısında tatil planı yaptığını belirtten Hancock, yaptığı açıklamada, “İnsanların kesin bir şey duymak istediğini biliyorum ama pandemi döneminde kesin konuşmak zor. İnsanların bu yaz tatil yapabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” demişti. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise, bu sene yurt içinde ya da dışında tatil yapıp yapamayacaklarının koronavirüsünün ve özellikle yeni mutasyonlarının aşılara nasıl cevap vereceğine bağlı olduğunu söylemişti. Shapps, “Maalesef insanların tatile gidip gidemeyeceği konusunda kesin bir şey söyleyemiyorum” demişti.

Londra Gazete olarak bu hafta, İngiltere’de yaşayan toplum üyelerimize ‘Bu yaz tatile gitmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusunu sorduk. Birbirinden ilginç ve yorumlar aldığımız röportajımızda, herkes bu yaz kesinlikle memleketlerine gitmek istediklerini belirtti.

Sevim Demir

Bu yaz kesinlikle tatile gitmeyi düşünüyorum. Ülkeme gitmek istiyorum. Buradaki şartlar her anlamda zorlaşıyor, gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan. Dikkatsiz bir devletle mücadele ediyoruz, yüksek standartlara sahip olan, yüksek vergilere elde eden ancak zor şartlar oluşturan bir ülke söz konusu. Bireyler ise bu salgını yeterince ciddiye almıyor, esnaf böylesi bir dönemde fiyatları yükselterek çıkar peşinde. Dolayısıyla, şartlar el verirse bu yaz Türkiye’ye, ülkemi ziyaret edeceğim. En azından orda daha rahat ve güvenilir bir yaşam ortamı var ve en önemlisi ailemiz orda. Memleketimizde insanlar daha sıcakkanlı ve olumlu bir tebessüme sahip, böylesi bir dönemde ihtiyacımız olan şey pozitif dayanışma zaten. Dolayısıyla, bu yaz şartlar iyileşirse eğer kesinlikle ülkemi ziyaret etmeyi düşünüyorum. Yaz dönemi Londra’da hem psikolojik hem de sosyal anlamda zor.

Özgür Aksu

Şartlar el verirse eğer çoğu insanlar gibi bizde tatile gitmek istiyoruz. Daha doğrusu tatilden ziyade ailevi ziyaret diyebiliriz. Hepimiz de ciddi bir özlem söz konusu, ailemize ve memleketimize hasret kaldık. Kaybettiğimiz ailemiz de oldu bu dönemde bu nedenle aile büyüklerimizi de ziyaret etmek istiyoruz. Şahsen uzun bir süre uçağı binmeyi tercih düşünmüyorum, arabamla seyahat etmeyi daha güvenilir olacak diye inanıyorum. Uçak seyahat açısından nitekim endişelerimiz mevcut. Hepimizin tek arzusu bir an önce hayatın normale dönmesi. Bir savaşın içindeyiz, dilerim sonunda insanoğlu kazanır.

Pembe Stanley

Bu yaz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek istiyorum çünkü vatanımı, ailemi ve arkadaşlarımı çok özledim. KKTC’de karantina şartı ve en çok bir hafta karantina şartı olursa, ayrıca dönüşte İngiltere’de tekrar bir karantina koşullu yoksa o zaman bu yaz Kıbrıs’a gitmeye hayalimiz gerçekleşebilir. Uzun dönem Londra’da evlerimizde kapalı kalmak hepimizin psikolojisini oldukça olumsuz yönde etkiledi. Hepimizin ilacı güneş, deniz ve memleket.

Hatice Güven

Tatile gitmeyi tabii ki düşünüyorum. Çok kötü bir dönemden geçtik ve hala salgının etkisini yaşamaya devam ediyoruz. Dünya çapında yaşayan tüm insanlar olarak, zor, acı ve sıkıcı bir süreç yaşandı.  İnsanları psikolojisini özellikle negatif açıdan etkileyen bir süreç. Koronavirüs salgınına karşı mücadelemiz hala devam ediyor, tarihin hiç görmediği ve umarım yine görmeyeceği bir dönem içerisindeyiz. Dolayısıyla, herkes gibi bizim de tatile ihtiyacımız var. Yaz dönemi şartlar nasıl olacak belirsiz elbet, çocukların okulluları da zaten tatil o dönem. Yurtdışına tatil amaçlı çıkmamız için yasal bir engel yoksa tabii ki gideceğiz. Her gün yeni kurallar açıklanıyor, dileriz yaz aylarına kadar her şey bir nebze olsun yoluna girer. Benim tercihim doğdum büyüdüğüm topraklar olacak, yani Türkiye. Böyle sıkıntılı ve kötü bir dönemde insanın en çok olmak istediği yer kendi memleketi muhakkak. Herkese sağlıklı ve güzel diliyorum, en kısa zamanda bu salgını hep birlikte atlatacağımıza inanıyorum.

Ramadan Arkın

Geçtiğimiz yaz salgından dolayı yurtdışına çıkmamıştım ancak bu yaz Kıbrıs’a gidip ailemi ve sevdiklerimi ziyaret etmek istiyorum. Şu an ciddi bir belirsizlik var, mutasyona uğrayan virüs tüm ülkelerde etkisi gösterdi ama turizm açısından ülkeler yine de umudunu yitirmemeye çalışıyor. Koşullar ne olursa olsun bu yaz memleketi ziyaret etmek istiyorum. Özellikle moral ve motivasyon açısından hepimizin buna ihtiyacı var.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.